preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

Riječ ravnatelja

Riječ ravnateljice Zdenke Rogina, dipl. iur.

Dragi učenici, roditelji, nastavnici i djelatnici škole, poštovani posjetitelji naše internetske stranice, dobrodošli u virtualni svijet naše škole.

Internetska stranica  zamišljena je kao informativno središte Škole gdje možete saznati sve o kratkoj povijesti, propisima, programima, nastavnicima, projektima i aktualnostima.

Svake nas godine posebno raduje objavljivati lijepe vijesti o uspjesima naših učenika na svim vrstama i razinama natjecanja i smotrama te na državnoj maturi.  Lijepo je razgovarati s bivšim učenicima naše škole o uspješnim karijerama, njihovim obiteljima  te općenito životnim postignućima. Neki su i članovi naše radne zajednice kao profesori, tajnici, stručni suradnici… Usudim se nadati da smo tim životnim postignućima doprinijeli i mi, djelatnici škole, kroz njihovo četverogodišnje školovanje u našoj školi tijekom kojeg se nismo trudili samo oko obrazovanja, nego i odgoja, usađivanja humanih vrijednosti, svatko od nas svojim primjerom, osobnošću i stilom.

Bivši učenici naše škole često navraćaju s pokojim pitanjem, problemom ili samo sa željom da prošeću hodnicima, vide nekog od profesora. Zastanu pogledom i s nostalgijom kimnu glavom uz  riječi  „ Ovo je bila moja škola“ . Upravo ovakva gesta puno govori o školi u kojoj razumijevanje, tolerancija, pravednost uz  međusobno uvažavanje, pa i  obični pozdrav za dobar dan,  čine toplu i sigurnu atmosferu. Riječi „oprosti“,  „molim“  utkane su u svakodnevni život naše školske zajednice.

Živimo u svijetu brzih i radikalnih promjena. Što je jučer važilo kao istina, danas to više nije ili je u, najmanju ruku, upitno. Pitanja često ostaju ista, ali su odgovori drugačiji. Škola kao obrazovna ustanova mora  i želi se tome prilagoditi. Ove nas spoznaje  obeshrabruju, čine nesigurnima u našem znanju. Na drugoj strani svih ovih promjena jedno je sigurno: promjene su sastavni dio ljudskog postojanja i razvoja. Kada tako ne bi bilo, tko zna kako bi bilo? Škola treba promjene i viziju, ali i stalnost te ustrajnost.  Samo oni koji stoje na čvrstim temeljima, mogu se u svijetu stalnih promjena dokazati i opstati.

I zato, bivši i budući učenici, roditelji i prijatelji, navratite do naše škole, pronađite što vas zanima, predlažite, sudjelujte - jer ovo je vaša škola.

                                                                                                                                                                                          Zdenka Rogina, dipl. iur.


Riječ bivšeg ravnatelja Stjepana Škofa 

Ako uzmemo točnom definiciju po kojoj je čovjek utjelovljena čežnja prema Beskonačnom, onda je plemenita zadaća svake škole da mladeži pomaže u toj sudbinskoj, neizbježnoj čežnji prema sve boljem, sve ljepšem, sve plemenitijem, sve savršenijem, a to pak kretanje po definiciji, dok bude čovjeka, nikad neće prestati bez obzira na prividne zastoje ili čak povremenu prividnu usmjerenost nizbrdo.

I Srednja škola Zlatar ima taj plemeniti cilj i obvezu da podiže civilizacijsku i kulturnu razinu mladog čovjeka i da bude angažirani suputnik ovom djeliću hrvatskog naroda u njegovu mukotrpnom hodu u vlastitu budućnost. Svojim plemenitim djelovanjem i ona pomaže graditi bolji svijet i tako čini podnošljivijim neizbježne i sudbinske ars longa, vita brevis - koordinate ljudske ograničenosti. Svojim djelovanjem i ona doprinosi da se rastvori po koji zadivljujući vidik pred radoznalim očima suvremene mladeži, da se oblikuju i oštre izazovi prema nepoznatom, dalekom i naoko neostvarivom, da se rađaju potrebe za putovanjima ljudskog duha u tajanstvene beskraje.

Jer iza horizonta poznatog i jučer, i danas, i sutra počinje univerzum nepoznatog, beskonačnog i vječnog. Iza obzora poznatoga i danas se vrte nepoznati svjetovi koji čekaju da ih otkriju smjeli putnici po neutrtim stazama. Neka mnogo takvih odgoji i ova škola!

Napisao: pokojni ravnatelj Stjepan Škof, prof.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju