2020-03-30 09:17:44

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji nastave na daljinu

Drage učenice i dragi učenici,

vjerujemo da se već odlično snalazite u online nastavi i da nemate velikih poteškoća u organizaciji svojega radnog dana. No, ako vam je potrebna mala pomoć u smislu preporuka i prijedloga u izradi vlastitoga plana, Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim službenim stranicama objavilo je preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu.

Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za učitelja i učenika, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje, ali i procijeniti koliko zapravo treba učiti. Stoga je ova preporuka napisana na jednostavan način s konkretnim primjerima koji mogu biti od pomoći učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima.

Napominjemo da su to samo preporuke za područje cijele Republike Hrvatske, a svaka škola, pa tako i naša, svojim konkretnim preporukama organizira nastavu na daljinu pa vas molimo da prvenstveno pratite upute svojih razrednika i predmetnih nastavnika.

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja možete pogledati na sljedećoj poveznici.

 


Srednja škola Zlatar