2020-03-09 13:28:03

Natjecanje mladeži Crvenog križa

U našoj školi u subotu, 7. ožujka 2020., održano je 24. natjecanje podmlatka i mladeži Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zlatar. Sudjelovalo je ukupno šest ekipa osnovnih i srednjih škola – četiri ekipe osnovnih škola i dvije ekipe srednjih škola, Srednja škola Zlatar i Srednja škola Konjščina.

U kategoriji osnovnih škola najbolja je bila Osnovna škola Mače. Osim njih, sudjelovali su i učenici iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor, Osnovne škole Belec i Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar.

U kategoriji srednjih škola 1. mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Zlatar: Lana Pozaić, 3.u, Matea Runjak, 1.u, Lucija Jembrih, 1.u, Karla Videk, 1.u, Maja Minđak, 1.u i Barbara Dumbović, 3.u.

Pobjedničke ekipe predstavljat će GD CK Zlatar i svoje škole na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 4. travnja 2020. u Čakovcu.

Mentorica našim učenicima je Diana Javorek, dipl. oec.

U organizaciji nastavnice Diane Javorek članovi školskog Crvenog križa, Vilim Kobešćak, Iva Škrlec, Romina Vrban, Elena Matejaš, Marta Macan, Dorijan Čvek i Matija Varga sudjelovali su i na radionici realističnog prikaza ozljeda koju je provodila naša bivša učenica Mateja Spevec. Sve što su naučili na radionici uspješno su pokazali na natjecanju tako što su pomogli u pripremi manekena koji su glumili unesrećene na pozicijama iz Prve pomoći. Osim toga, sudjelovali su i u cjelokupnoj organizaciji, stoga ih posebno pohvaljujemo.

Čestitamo!

Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici su vodili brigu o zdravlju svih prisutnih koristeći dezinfekcijska sredstva.

                       

Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

 


Srednja škola Zlatar