2020-02-03 19:06:15

Naše učenice sudjelovale na manifestaciji noć muzeja u svetištu Majke Božje Gorske u Loboru

Učenice naše škole, Elena Vertuš i Ana Marija Turčin, sudjelovale su u petak, 31. siječnja 2020. na manifestaciji Noć muzeja u svetištu Majke Božje Gorske u Loboru.

Posjetitelji su uz zanimljiv program, mogli razgledati najstarije svetište u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i starokršćansku krstionicu.

Na noći muzeja nagrađeni su i najbolji učenici iz osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u kreativnom natječaju 'Arheološki vremeplov“. U kategoriji srednjih škola prvu nagradu  (400 kn) osvojila je naša učenica Ana Marija Turčin iz 3. razreda upravnih referenata. Ona je izradila prezentaciju na temu ''Krstionica u Loboru''. Drugu nagradu (300 kn) osvojio je Marin Markuš iz Srednje škole Bedekovčina (mentor: dr. art. Robert Kuhar, prof.), a treću nagradu (200 kn) Rafael Anočić, iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću – Zabok (mentorica: Marina Buhin.)

Našoj učenici Eleni Vertuš dodijeljena je utješna nagrada u iznosu od 100 kn, kao i ostalim učenicima iz SŠ Bedekovčina i ŠUDIGO Zabok, koji su sudjelovali na natječaju. Elena je izradila prezentaciju na temu "Hrvatski pleter".

Mentorica našim učenicima bila je prof. Vesna Pisačić.


Srednja škola Zlatar