2018-12-04 17:19:24

Predavanje "Obrana Vukovara"

Dana 29. 11. 2018. godine u našoj je školi održano predavanje u sklopu projekta „Očuvanje digniteta Domovinskog rata i promicanje istine o Domovinskom ratu“ na temu „Obrana Vukovara“, a koji provode Mladen Ptičar, mag. ing. (nastavnik-mentor) i zajednica udruga branitelja (Udruga Tigrovi KZŽ, Udruga Gromovi KZŽ, udruga Specijalne jedinice policije Baruni – Zlatar, Udruga hrvatskih branitelja Marija Bistrica, Udruga hrvatskih branitelja Pregrada, Udruga hrvatskih branitelja Desinić, Udruga hrvatskih branitelja Oroslavje, Udruga hrvatskih branitelja Radoboj i Udruga hrvatskih branitelja Zlatar).

U dva nastavna sata predavanju su prisustvovali učenici 4.g1, 4.g2 i 3. u razreda naše škole, a na kojem su temeljito i uz kartografske prikaze objašnjeni početci sukoba, ključni događaji i završni sukobi koji su se događali tijekom obrane grada Vukovara i okolnih naselja od kolovoza do studenog 1991. godine.

Uz centralno predavanje svoja osobna iskustva s bojišta prenijeli su Davor Kantolić (Udruga Gromovi) i Ivan Klasić (Udruga hrvatskih branitelja Predgrada), dok je vanjski gost bio g. Ernest Bifl iz novoosnovane zlatarske udruge branitelja. Zainteresiranost i zadovoljstvo učenika predavanjem je, prema anketnim izlazima, dosta velika, te je u budućnosti predviđena daljnja suradnja s braniteljskim udrugama.

 


Srednja škola Zlatar