preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
Vijesti

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN EU PROJEKT SREDNJE ŠKOLE NOVI MAROF I PARTNERA

Autor: Lidija Pelko, 19. 10. 2016.

U Velikoj dvorani Varaždinske županije 17. listopada 2016. godine održana je završna konferenciji za medije projekta „Čista petica“, vrijednog gotovo milijun kuna, koji je posljednjih godinu dana provodila Srednja škola Novi Marof zajedno s projektnim partnerima: Geotehničkim fakultetom iz Varaždina, Gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom Zlatar.

Detaljnije o konferenciji pod više. 

U Velikoj dvorani Varaždinske županije 17. listopada 2016. godine održana je završna konferenciji za medije projekta „Čista petica“, vrijednog gotovo milijun kuna, koji je posljednjih godinu dana provodila Srednja škola Novi Marof zajedno s projektnim partnerima: Geotehničkim fakultetom iz Varaždina, Gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom Zlatar.

Konferenciji su nazočili: Miroslav Huđek, pročelnik Ureda za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije; Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof; Josip Mesec, dosadašnji dekan Geotehničkog fakulteta Varaždin; Ranko Biondić, dekan Geotehničkog fakulteta Varaždin; Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar; Ivanica Belamarić, dosadašnja ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, Josip Paić; ravnatelj Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik; Tomislav Kovačić, zaposlenik Državnog hidrometeorološkog zavoda i Danica Krbot, voditeljica projekta “Čista petica”.

 

Danica Krbot, voditeljica projekta “Čista petica” istaknula je kako su za tri nova fakultativna predmeta („Matematika u svakodnevnom životu“, „Farmacija i botanika“ te „Meteorologija i klimatologija“), kao rezultat „Čiste petice“, nastali Operativni programi i kurikulumi tih predmeta, Priručnici za nastavnike, primjeri pismenih provjera znanja, radni listići za učenike, testovi za samoprovjeru znanja za učenike te nastavni materijali za učenike s teškoćama u čitanju i pisanju. Isti su postavljeni u Carnetov on-line sustav za učenje Loomen te se mogu preuzeti u digitalnom obliku.

Potom su se s nekoliko riječi prisutnima obratili ravnatelji srednjih škola uključenih u projekt te bivši i sadašnji dekan Geotehničkog fakulteta. U svojem govoru oni su istaknuli vrijedan rezultat ovog projekta, koji je nastao međusobnom suradnjom, uvažavanjem i podrškom svih nastavnika i suradnika na projektu. Svima su zahvalili na marljivosti i uloženom trudu tijekom trajanja projekta i istaknuli da ovime naš projekt završava samo u službenoj formi, ali i dalje nam predstoji poticanje ostalih srednjih škola da novonastale fakultativne predmete ponude učenicima u svojim školama.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek pohvalio je Srednju školu Novi Marof kao mladu školu koja sudjeluje u tri europska projekta te je istaknuo da i ovaj projekt pokazuje koliko je sjeverozapadni dio Hrvatske shvatio važnost EU projekata o kojima ovisi budućnost obrazovnog sustava.

Za projekt „Čista petica“ Srednjoj školi Novi Marof dodijeljeno je 983.594,08 kn, što je  sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Srednjoj školi Novi Marof, koja je nositelj projekta, projektni partneri su Geotehnički fakultet Varaždin, Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik te Srednja škola Zlatar. Projekt se provodi od  23.10.2015. do 22.10.2016. godine.

Više o projektu možete saznati na www.cistapetica.com.hr.

 

Za više informacija:

Danica krbot, mag. oec, voditeljica projekta „Čista petica“

Tel. 042 205 110

 
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Da li vam se više sviđa stara ili nova web stranica škole?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju