preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
Vijesti

Održane kreativne radionice u sklopu preventivnog projekta #alarmirajse

Autor: Marija Vragović, 23. 5. 2019.

U Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije u Zaboku u okviru projekta #alarmirajse kojeg provodi Mreža udruga Zagor proteklih nekoliko tjedana održale su se kreativne radionice za mlade. Kroz radionice izrade videa, fotografije i manipulacija fotografijama i izrade radio jingla mladi su promišljali o temama vezanih uz nenasilno rješavanje sukoba među mladima, prihvaćanja različitosti i tolerancije.

Cijeli tekst pročitajte pod više...

Mladi su na radionicama izrade videa dobili informacije o opremi i osnovama za snimanje, te su sami izradili video uradak s porukom o nenasilju. Radionicu je osmislio i održao Luka Smuk. Na radionicama izrade i manipulacije fotografijama, pod vodstvom Željka Đurina i Igora Vranješa,  sudionici su učili o fotografiji i povijesti fotografije, te su imali priliku analizirati vlastite fotografije na temelju naučenoga. Radionice izrade radio jingla održao je Dražen Završki. Kroz radionicu radio jingla sudionici su snimali zajednički radio jingl o nenasilju a koji će biti pušten na radio postajama. Radionice su mladima omogućile razvoj kreativnog stvaralaštva i kritičkog promišljanja, pregled i kreiranje svijesti o problematici nasilja i poticanja nenasilnog rješavanja problema među mladima kroz drugačije i inovativnije pristupe problematici.

Nastali materijali, video uradak, fotografije i radio jingl bit će prikazani kroz organizaciju i provedbu dviju izložbi, jedna će se održati u Zaboku a druga u Donjoj Stubici, tijekom rujna i listopada. Izložba će biti dostupna i u online verziji na službenoj stranici Mreže udruga Zagor.

Projekt #alarmirajse preventivno pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti i toleranciji, te osvještavanju šire javnosti o pojavnosti i potrebi zajedničkog preventivnog djelovanja. Projekt se provodi u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju