preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
Vijesti

Tehničari za logistiku i špediciju na terenskoj nastavi u Rijeci

Autor: Vesna Pisačić, 17. 4. 2019.

Učenici 3.lt i 4.lt razreda bili su 08. travnja 2019. na terenskoj nastavi u Rijeci.

Učenici su prvo posjetili skladište Orbico d.o.o. Kukuljanovo, vodećeg distributera velikog broja globalno zastupljenih robnih marki koje obuhvaćaju širok asortiman, od proizvoda za njegu i ljepotu, preko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, tehničkih i električnih uređaja do farmaceutskih proizvoda, igračaka, tekstila, cigareta, kao i motornih ulja.

Učenicima je predstavljena tvrtka kao i njihov potencijal logistike i distribucije u Hrvatskoj. Voditelj je naglasio više puta da je smjer koji su odabrali upravo ono što će se u bližoj budućnosti sve više tražiti.

Nakon skladišta Orbico d.o.o. učenici su posjetili tvrtku Luka Rijeka d.d., najvećeg koncesionara za prekrcaj suhih tereta na području riječke luke gdje su se upoznali s uslugama, radom i kapacitetima terminala Škrljevo, te njihovim planom za budući razvoj i proširenje.

Poslije obilaska skladišta učenici su na kraju došli i do kontejnerskog terminala gdje su ih dočekali predstavnici Lučke uprave Rijeka. Učenicima su predstavljeni geografski položaj, prometna povezanost i važnost riječke luke te upravljanje, planiranje i funkcije Lučke uprave Rijeka. Nakon toga posjetili su kontejnerski terminal koji je u koncesiji tvrtke Jadranska vrata d.d./ICTSI te se upoznali s radom, zadaćama i operacijama terminala koji je redovnim brodskim linijama povezan s najvećim azijskim lukama te vidjeli iskrcaj kontejnerskog broda. Poslije obilaska luke učenike su dočekali i djelatnici carinici Područnog carinskog ureda Rijeka koji su prezentirali poslovanje i zadaće carine te s kojim se problemima, situacijama i rješenjima susreću prilikom pregleda robe koja dolazi u luku Rijeka.

Voditelji terenske nastave su Goran Šalika, prof. savjetnik, Stjepan Pisačić, prof. savjetnik te profesor Ivan Puček.

Učenici i profesori vratili su se puni dojmova, iskustava i praktično usvojenih novih spoznaja.

Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

                                                                                              
Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju