preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
Vijesti

Filip Čukman najbolji u Hrvatskoj na državnoj maturi iz Geografije

Autor: Marija Vragović, 17. 7. 2020.

Najbolji ispit u Hrvatskoj na ljetnom roku državne mature iz izbornog predmeta Geografija napisao je gimnazijalac Srednje škole Zlatar Filip Čukman. Filip je zaljubljenik u ovaj predmet i  uspješno je sudjelovao na županijskim i državnim natjecanjima iz Geografije pod mentorstvom svoje profesorice Davorke Pelko. Ove je godine Filip, kad su natjecanja zbog pandemije otkazana, svoje znanje pokazao najboljim rezultatom na državnoj maturi. Filipovi profesori i kolege iz razreda o njemu mogu reći samo pohvalne riječi; skroman, omiljen u razredu, pažljiv na satu i uvijek zna ono što nitko drugi ne zna. Sam o sebi Filip nerado govori, a svoju budućnost vidi na PMF-u, na studiju Geografije. Filipe, čestitamo!

Naši maturanti, unatoč nezapamćenoj nastavnoj godini, pokazali su iznimno znanje i nastavili tradiciju uspješnih rezultata učenika naše škole na ispitima državne mature. U Srednjoj školi Zlatar 101 maturant izašao je na državnu maturu u ljetnom roku, a njih 27 postiglo je odličan rezultat i prema privremenim rezultatima ušlo svojim uspjehom među 10% najboljih u državi, s tim da su neki bili iznimno uspješni u više predmeta.

Tamara Ožvald, učenica opće gimnazije koja je redovito sudjelovala na natjecanjima iz Povijesti i aktivno se bavila promicanjem istine o Domovinskom ratu, po svojim je rezultatima među najboljim maturantima u Hrvatskoj; njezini su ispiti među 2% najboljih iz triju predmeta: Hrvatskog jezika A razine, Engleskog jezika A razine i Biologije. Rezultati ispita Tina Margetića, učenika opće gimnazije,  iz Engleskog jezika A razine i Matematike A razine također su u odabranom društvu među 2% najboljih. Ispit Andre Klancira, učenika opće gimnazije, iz Hrvatskog jezika A razine i Matematike B razine među 2% najbolje je riješenih ispita. Istom društvu pripada i Antonija Pišković, upravna referentica, svojim rezultatom  iz Hrvatskog jezika A razine i  Politike i gospodarstva  - među 2% najboljih je. U Engleskom jeziku A razine među 2% najboljih u državi  naši  su upravni referenti Magdalena Krsnik i Domagoj Brčić. Ispit Maje Čmarec i Mihaele Pakšec (iz opće gimnazije) iz Matematike B razine u 2%  najbolje je riješenih ispita na državnoj maturi, a David Štefek, tehničar za logistiku i špediciju, svojim ispitom iz Engleskog jezika B razine  nalazi se u istom društvu 2% najboljih. Čestitamo!

Uz učenike koji su postigli rezultate u 2% najbolje riješenih testova, još je 16 učenika postiglo odličan rezultat u 10% najbolje riješenih testova državne mature u Hrvatskoj i to u: Hrvatskom jeziku na A razini petero učenika postiglo je ovaj odličan rezultat i to tri gimnazijalca, jedan tehničar za logistiku i jedan upravni referent. Na Matematici A razine jedna je učenica opće gimnazije postigla uspjeh i ušla među 10% najboljih. Na Matematici B razine petero gimnazijalaca, troje upravnih referenata i jedan tehničar za računalstvo postigli su ovaj odličan rezultat. Isto je postigao jedan upravni referent iz Povijesti te troje učenika opće gimnazije iz Biologije. Jedan učenik gimnazije postigao je ovaj vrijedan rezultat iz Njemačkog jezika A razine, jedan iz Hrvatskog jezika B razine, jedan iz Engleskog jezika A razine, jedan iz Fizike te jedan upravni referent iz Politike i gospodarstva, jedan tehničar za računalstvo iz Informatike  te jedan iz Njemačkog jezika B razine. Čestitamo!

Zahvaljujemo svim maturantima Srednje škole Zlatar što su na najljepši način – ovim svojim  uspjesima – priveli kraju ovu tešku i zahtjevnu školsku godinu i dokazali da znanjem, marljivošću, suradnjom i zajedništvom u ovoj školi, koju su prije četiri godine sami odabrali, možemo doći do velikih rezultata kao što govori naš moto: Čovjeka čini velikim samo njegovo djelo.

Čestitamo!

 
Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju