preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
vijesti

Upute roditeljima

Autor: Marija Vragović, 23. 10. 2020. 15:28

Poštovani roditelji,

 

Stožer civilne zaštite donio je 22.10.2020. nove preporuke koje vam prenosimo kako biste znali kako postupiti ako ste u samoizolaciji.

 [više]

Dodjela nagrade Gjalski

Autor: Marija Vragović, 23. 10. 2020. 12:59

U četvrtak 22.10.2020. održana je dodjela nagrade Gjalski gdje je naša Laura Završki iz 2.g razreda osvojila 3.mjesto u vrlo jakoj konkurenciji 32 rada iz 10 srednjih škola Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije. Prosudbeno povjerenstvo  u kojem su bile Irena Labaš-Veverec - članica, Sanja Ždralović - predsjednica i Ljubica Anđelković-Džambić - članica donijelo je odluku o nagrađenim, ali i povaljenim radovima. Istaknuto je da je zbog kvalitete radova doista teško bilo izabrati najbolje, pa je ove godine pohvaljeno čak devet radova koji će biti iduće godine tiskani u PoZiCi. Laurina je mentorica Marina Rod Kralj. 

Čestitamo!

 [više]

DANI EUROPSKIH FONDOVA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Lidija Pelko, 23. 10. 2020. 11:31

Učenici SŠ Zlatar Karlo Ivanuš, Ana Marija Jakušić, Zvonimir Matejaš, Lana Orsag i Luka Popijač sudjelovali su danas 23. 10. 2020. na prvim virtualnim Danima europskih fondova Krapinsko-zagorske županije  u organizaciji Zagorske razvojne agencije. Učenici su dobili informacije i znanja o projektima koji su provedeni i koji se trenutno provode u KZŽ, o Poslovno-tehnološkom inkubatoru KZŽ, o novom financijskom razdoblju od 2021-2027 koje nam slijedi. Učenici su prisustvovali Danima u sklopu dodatne nastave koju vodi prof. Jasna Polanović. Prisustvo učenika prepoznato je i toplo pozdravljeno je od svih govornika stoga se zahvaljujemo zamjenici župana Jasni Petek, zamjenici ravnateljice ZARE Heleni Matuši i voditeljici Inkubatora Romani Kerep na lijepim riječima i poticaju u daljnjem učenju. Program Dana nalazi se pod opširnije.

 [više]

Nagradni natječaj

Autor: Marija Vragović, 21. 10. 2020. 08:21

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva sve osnovne i srednje škole Republike Hrvatske na sudjelovanje u nagradnom natječaju u izradi infografike na temu „Koronavirus - zaštiti sebe i druge“.
Ovaj nagradni natječaj provodi se u cilju poticanja učenika da steknu znanja i razviju svijest o zaštiti zdravlja tijekom epidemije bolesti COVID-19.
Nagradni natječaj traje do 9. studenog 2020. godine do kada se radovi (infografike) (format A4 ili A3, PDF ili JPG) zajedno s ispunjenim prijavnim obrascem mogu poslati na adresu elektroničke pošte skolska.medicina@hzjz.hr
Više informacija dostupno je na stranicama HZJZ-a: https://www.hzjz.hr/sluzba-javno-zdravstvo/poziv-skolama-na-nagradni-natjecaj-za-izradu-infografike-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge/
te Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/poziv-skolama-na-nagradni-natjecaj-za-izradu-infografike-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge/3993.

 [više]

Nagrada Gjalski

Autor: Marija Vragović, 16. 10. 2020. 15:34

Naša Laura Završki iz 2.g razreda osvojila je 3. nagradu Gjalski na ovogodišnjem natječaju. Njen rad Jen dan h mojem životu možete pročitati na sljedećoj poveznici /upload/ss-zlatar/images/newsimg/1919/File/Laura%20Zavr%C5%A1ki.pdf. Laurina je mentorica Marina Rod Kralj.

Na Nagradi Gjalski pohvaljeni su i radovi Vlak u jednom smjeru Elene Matejaš i Muke po babici Silvie Bičak. Elena i Silvija učenice su 3.u razreda, a njihova mentorica je Kristina Belko-Krsnik. Njihove radove pročitajte na sljedećim poveznicama /upload/ss-zlatar/images/newsimg/1919/File/Elena%20Mateja%C5%A1.pdf 

/upload/ss-zlatar/images/newsimg/1919/File/Silvia%20Bi%C4%8Dak.pdf

 [više]

USUSRET DANU KRAVATE (18. LISTOPAD) U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Silvija Dedović, 16. 10. 2020. 11:19

U petak, 16.10.2020., smo u našoj školi obilježili Svjetski dan kravate.

Dan kravate poziva na univerzalnost, zajedništvo i povezivanje, ali i na susret i komunikaciju, podsjećajući pritom na prava, odgovornost i obveze. (izvor:https://academia-cravatica.hr/dan-kravate/?lang=hr).

Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

ostale fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Webinari za učenike

Autor: Marija Vragović, 14. 10. 2020. 18:23

Novi online program za djecu i mlade  Znanje na djelu / Wissen am Werk zove se – KARIJEROTEKA. Karijeroteka je niz razgovora s vodećim ljudima iz svijeta rada koji će odgovarati na pitanja „Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?“ KARIJEROTEKA je namijenjena učenicima 8. razreda osnovnih škola i  učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola i želi ih potaknuti da saznaju nešto više o uzbudljivim poslovima kroz razgovor s onima koji ih obavljaju.Program traje od listopada 2020. do travnja 2021. godine, a webinar će se organizirati uvijek posljednja dva četvrtka u mjesecu. S mladima će razgovarati ugledni dizajneri, liječnici, bankari, kemičari, fizičari i mnogi drugi, a sve s ciljem poticanja mladih ljudi da istražuju karijere u Hrvatskoj.

Prva predviđena KARIJEROTEKA jest 22. listopada 2020. Za objavu točnog programa i prijavu na isti pratite web stranicu

 [više]

Natjecanje Saveza Društava "Naša djeca"

Autor: Marija Vragović, 14. 10. 2020. 18:18

Savez Društava "Naša djeca" poziva sve zainteresirane da se uključe u javno natjecanje za djecu i odrasle. Sve o natjecanju pročitajte na sljedećoj poveznici https://savez-dnd.hr/natjecanje/

 [više]

Naši učenici predloženi za državno natjecanje iz Geografije

Autor: Marija Vragović, 13. 10. 2020. 18:05

Učenica 2.g razreda Nika Meštrović i Blaž Stužić iz 3.g razreda predloženi su za državno natjecanje iz Geografije. Nika u poznavanju gradiva prvog razreda, a Blaž u gradivu drugog razreda zbog nemogućnosti održavanja natjecanja u školskoj godini 2019./2020. Mentorica učenicima je profesorica Davorka Pelko.

Od srca čestitamo!

 [više]

Učenici Srednje škole Zlatar pozvani na državno natjecanje iz Hrvatskog jezika

Autor: Marija Vragović, 13. 10. 2020. 17:24

Nakon odličnih rezultata na županijskom natjecanju učenica 2. g  razreda Ana Latin pozvana je na državno natjecanje iz Hrvatskog jezika za školsku godinu 2019./2020. Ana se natječe u poznavanju gradiva 1. razreda jer se prošlogodišnje natjecanje nije održalo. Anina je mentorica profesorica Marina Rod Kralj. Čestitamo i učenici i mentorici na postignutim rezulatatima!

Također želimo čestitati i učenici 1.g razreda Ani Šimunić, koja je pozvana na državno natjecanje u kategoriji osmih razreda, kao i njenoj mentorici Mariji Hudi Hitrec iz Osnovne škole Zlatar Bistrica. Ana se ne natječe kao naša učenica već se natječe ispred Osnovne škole Zlatar Bistrica zbog specifičnosti natjecanja prošle godine, ali iznimno smo sretni zbog njenog uspjeha. 

Posebno nas veseli što su obje mentorice bivše učenice Srednje škole Zlatar i što možemo reći da obje Ane nastavljaju tradiciju ljubavi prema Hrvatskom jeziku u našoj školi.

 [više]

Za Dan učitelja nagrađeno dvoje naših nastavnika među 504 najboljih odgojno - obrazovnih djelatnika

Autor: Marija Vragović, 8. 10. 2020. 07:57

Na Svjetski dan učitelja, u ponedjeljak 5.10.2020., Ministarstvo znanosti i obrazovanja drugu godinu zaredom najboljim je odgojno – obrazovnim djelatnicima  dodijelilo nagrade u jednokratnom novčanom iznosu od 10.000 kuna bruto.

Na prigodnoj svečanosti, koja je ove godine zbog epidemioloških okolnosti održana virtualno - online putem, objavljena su i imena 504 odgojno-obrazovna djelatnika iz cijele Hrvatske kojima je ta nagrada pripala. Za nagradu su konkurirali učitelji, nastavnici, odgajatelji, ravnatelji i stručni suradnici iz sustava odgoja i obrazovanja koji su se samostalno, ili predloženi od strane kolektiva, mogli javiti na javni poziv raspisan od sredine svibnja do kraja lipnja ove godine. Prijavilo se ukupno 1769 kandidata, a Povjerenstvo za nagrađivanje izabralo je 504 najuspješnija u protekloj školskoj godini. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana. Kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja i slično.
Također, aktivnosti "nastavni materijali i obrazovni sadržaji, dijeljenje primjera dobre prakse, primjene inovativnih metoda poučavanja" ove godine uključuju i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu čime se istaknuo i nagradio njihov dodatan trud koji su uložili tijekom posljednjih mjeseci u pružanju podrške i omogućavanju nastavka obrazovanja svim učenicima.

Među 504 najbolja je i dvoje nastavnika iz naše škole, Vesna Pisačić, prof. savjetnik i Stjepan Pisačić, prof. savjetnik. 

Čestitamo!

 [više]

Laura Završki ušla među deset finalista FEKP_19 natječaja

Autor: Marija Vragović, 7. 10. 2020. 16:55

Učenica 2.g razreda Laura Završki ušla je među deset finalista Festivala europske kratke priče FEKP_19. Na natječaj su prijavljene 53 priče učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, ali i iz susjednih država. Žiri u sastavu pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina, novinar i pisac Srđan Sandić i pjesnikinja Monika Herceg pročitao je sve pristigle radove, a na temelju ocjena žirija u uži izbor za nagrade ušlo je deset priča.

Čestitamo!

Laurinu priču možete pročitati na: https://europeanshortstory.org/laura-zavrski-svi-putovi-vode-u-rim-mir/

 [više]

ŠKOLSKI NATJEČAJ - OSMIŠLJAVANJE HRVATSKE INAČICE ENGLESKE RIJEČI BOOKCROSSING

Autor: Silvija Dedović, 2. 10. 2020. 11:20

          Pobjednička riječ natječaja „Bookcrossing“ je KNJIGOHOD.

     Knjigohod  -  hod knjige od čovjeka do čovjeka; netko ju daruje, ostavlja, preporučuje, drugi ju uzima u ruke, udomljuje, posvaja, knjiga ga osvaja...

    OBRAZLOŽENJE:

    Između pristiglih prijedloga Stručno vijeće profesora hrvatskoga jezika SŠ Zlatar odabralo je novotvorenicu KNJIGOHOD kao hrvatsku  inačicu engleske riječi bookcrossing. U užem su izboru bile riječi rasknjižje, knjižanje i knjigoput. Izraz KNJIGOHOD  originalan je,  ekonomičan (jedna riječ),  lako se izgovara (u odnosu na neke druge predložene riječi), odgovara tvorbenom uzorku hrvatskoga standardnog jezika te stoga ima budućnost zaživjeti u jezičnoj zajednici.

    U natječaju je sudjelovalo 20 učenika sa 40 prijedloga. Pobjedničku riječ predložila je učenica 4.g2 razreda Laura Šuštić.

    Čestitamo Lauri koja je  nagrađena prigodnom knjigom.

 [više]

Literarni rad Tuga naše učenice Paule Sviben odabran za državnu Smotru LiDraNo 2020.

Autor: Marija Vragović, 1. 10. 2020. 12:44

Članovi prosudbenih povjerenstava državne Smotre LiDraNo vrednovali su i prosudili pristigle literarne i novinarske radove, školske listove i radijske emisije te odabrali radove učenika koji bi, da nije bilo epidemije uzrokovane COVIDOM-19, bili pozvani na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020 u Šibeniku. U ovim uvjetima Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je okrugle stolove u online okruženju 30. rujna.

Našu je školu predstavljala učenica 2.g razreda Paula Sviben s literarnim radom Tuga koji je Državno povjerenstvo uvrstilo u 20 najboljih srednjoškolskih literarnih radova.

Članovi povjerenstva posebno su pohvali kreativnost učenika, originalnost u odabiru tema i kritičko razmišljanje.

Čestitamo našoj Pauli i mentorici Marini Rod Kralj!

Pjesmu možete pročitati na poveznici više...

 [više]

MEĐUNARODNI DAN GLAZBE

Autor: Silvija Dedović, 1. 10. 2020. 11:17

Dana 1. listopada u našoj smo školi obilježili Međunarodni dan glazbe puštanjem glazbe pod velikim odmorom jutarnje i popodnevne smjene.

 [više]

Ulazak učenika u jutarnjoj smjeni u ustanovu

Autor: Marija Vragović, 18. 9. 2020. 16:42

Drage učenice i učenici, 

od ponedjeljka 21.9.2020. ulazak učenika u jutarnjoj smjeni se mijenja. Škola je za učenike putnike otvorena od 6.15 sati. 

Ulazak u popodnevnoj smjeni ide redovno od 13.05 do 13.15.

 

 [više]

EKO DATUMI

Autor: Silvija Dedović, 15. 9. 2020. 14:58

Dragi učenici,

Činjenice i zanimljivosti o ekološkim datumima po mjesecima možete pratiti na web stranici škole pod linkom  eko škola (eko datumi).

 [više]

NOVI RASPORED ZVONA

Autor: Stela Markulin, 9. 9. 2020. 15:50

Dragi učenici i drage učenice,

od sutra, 10. rujna, vrijedit će novi raspored zvona i imat ćete dva velika odmora po 10 minuta. Tijekom jednog velikog odmora moći ćete u pratnji predmetnog nastavnika izaći u dvorište škole. Raspored izlaska je sljedeći: tijekom prvog velikog odmora izlaze 1. i 2. razredi, a tijekom drugog velikog odmora 3. i 4. razredi.

U prostorima škole, što uključuje i školsko dvorište, strogo je zabranjeno pušenje.

Raspored zvona možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Stela Markulin, 8. 9. 2020. 14:02

Poštovani roditelji,

u privitku se nalazi obavijest o radnjama koje je potrebno poduzeti ukoliko se kod Vašeg djeteta pojave simptomi bolesti COVID-19. 

Upute za roditelje – simptomi bolesti kod djeteta

 [više]

Početak nastavne godine 2020./20201.

Autor: Marija Vragović, 4. 9. 2020. 14:13

Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji,

u ponedjeljak 7.9.2020. počinje nova nastavna godina.

Učenici 1. razreda dolaze u dvorište škole u 7.10 sati te će ih tamo dočekati razrednik koji će im podijeliti perive maske. Učenici 3. razreda u 7.10 sati dolaze na igralište NK Ošrc te će ih također tamo dočekati razrednici i podijeliti  maske. Učenici tada ulaze u školu s razrednicima, ne ulazi se u školu bez pratnje. Na ulasku u školu svi dezinficiraju ruke. Učenici će prva dva sata imati Sat razrednika, unatoč tome što na rasporedu pišu drugi nastavni sati. Nakon drugog sata slijedi se redovan raspored. 

Učenici 2. razreda dolaze u školsko dvorište u 13.15. sati, dok učenici 4. razreda susreću razrednike na igralištu NK Oštrc u isto vrijeme. Učenici tada ulaze u školu s razrednicima, ne ulazi se u školu bez pratnje. Na ulasku u školu svi dezinficiraju ruke. Učenici će prva dva sata imati Sat razrednika, unatoč tome što na rasporedu pišu drugi nastavni sati. Nakon drugog sata slijedi se redovan raspored. 

U prostorijama škole obvezno je nošenje maske.

Roditeljski sastanci te konzultacije s nastavnicima do daljnjega idu online ili putem telefona.

Učeničke potvrde naručuju se u tajništvu mailom na ss-zlatar@kr.htnet.hr ili pozivom na br.telefona 049/467-169 od 7 do 15 sati.

U prilogu /upload/ss-zlatar/images/newsimg/1901/File/UPUTE%20ZA%20U%C4%8CENIKE.pdf imate prezentaciju Protokola organizacije rada Srednje škole Zlatar. Molimo i učenike i roditelje da detaljno prouče prezentaciju te da je se pridržavaju.

Vjerujemo da zajedničkim radom možemo prevladati sve prepreke!

 

 

 [više]

Upute za ponašanje učenika u prijevozu

Autor: Marija Vragović, 4. 9. 2020. 13:11

Dragi učenici i drage učenice, dragi roditelji,

upute o ponašanju učenika u organiziranom prijevozu nalaze se u dokumentu https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%20(29.8.2020).pdfPreporuka je da zajedno sjede članovi iste obitelji, da su iste razredne grupe zajedno, da učenici ne mijenjaju sjedalo već da sjede na istom mjestu u prijevozu.

Molimo roditelje da za prvi dan pripreme maske za učenike kako bi ih mogli koristiti u prijevozu do škole.

 [više]

ŠKOLSKA KNJIŽNICA - UPUTE ZA ULAZ I BORAVAK U PROSTORU KNJIŽNICE

Autor: Silvija Dedović, 4. 9. 2020. 12:29

U knjižnicu smije ući po  jedan učenik.

Drugi učenici čekaju pred knjižnicom svoj red.  Da se ne bi stvarala gužva na hodniku pred knjižnicom, dopušteno je da jedan učenik  posudi ili vrati knjige za više učenika iz svojeg razreda.

U knjižnicu je zabranjen ulazak bez maske, a nakon ulaska u prostor knjižnice potrebno je dezinficirati ruke.

 U knjižnici nije dozvoljeno zadržavanje osim koliko je nužno za posudbu odnosno povrat knjige. Knjige koje vraća učenik odlaže u predviđenu kutiju za povrat knjiga koja se nalazi u knjižnici. Učeniku je zabranjeno  samostalno sa polica uzimati knjige koje želi posuditi.

Svaki učenik koji ulazi u knjižnicu biti će evidentiran u "Knjigu evidencije ulaska u knjižnicu".

 [više]

Izuzeće od nošenja maske i nadležnost liječnika za izostanke učenika

Autor: Marija Vragović, 3. 9. 2020. 12:21

Dragi učenici i drage učenice, dragi roditelji,

sve informacije oko nadležnosti liječnika za izostanke učenika te izuzeće od nošenja maske možete naći na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Izabrana_pitanja_skole_02_09_2020.pdf

Za sve dodatne infomacije, slobodno nas kontaktirajte.

 [više]

Početak nastavne godine 2020./20201.

Autor: Marija Vragović, 2. 9. 2020. 07:13

Drage učenice i dragi učenici,

detaljne upute vezane uz početak nastave u ponedjeljak 7.9.2020. objavit ćemo na web-stranici u petak, 4.9.2020. 

Molimo učenike ili roditelje učenika, posebice učenika 1. razreda, koji spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu te ne mogu ili ne smiju u ustanovu, da se jave školskoj psihologinji pozivom na broj 049/467-169. 

Odmorite još ovih par dana i vidimo se u ponedjeljak!

 

 [više]

NOVE UPUTE MZO

Autor: Natalija Bingula, 27. 8. 2020. 08:20

Poštovani učenici i roditelji, 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo objavilo je 24.08.2020. godine nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

Upute su dostupne na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

 [više]

Popravni ispit - 2. jesenski rok šk.g. 2019./2020.

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 25. 8. 2020. 10:57

Na sljedećem linku nalazi se raspored održavanja popravnih ispita na 2. jesenskom popravnom roku u šk.g. 2019./2020..

 [više]

Upisi u 1. razred

Autor: Marija Vragović, 31. 7. 2020. 08:29

Drage učenice i dragi učenici prvih razreda,

još jednom čestitamo na upisu u srednju školu te vam zahvaljujemo na danom povjerenju kod odabira škole u kojoj ćete provesti iduće četiri godine. Pred vama je još nešto više od mjesec dana do početka nastave, stoga vam želimo ugodan ostatak praznika i da se dobro odmorite. 

Podsjećamo učenike koji su se upisali elektroničkim putem ili naknadno slali potvrde da sve originale dokumenata trebaju predati razrednicima na početku nastave.

 [više]

Upisi u 1. razred

Autor: Marija Vragović, 23. 7. 2020. 10:55

Dragi učenici i dragi roditelji,

Primijetili smo da ima nekih nedoumica pa ćemo ih pokušati riješiti.

Dokumenti potrebni za upis se ove godine mogu dostaviti školi na dva načina: osobno ili e-mailom i to 27.7. i 28.7.2020.

Ako ih šaljete e-mailom, upisnicu, potvrdu medicine rada ili liječnika školske medicine i ostalu dokumentaciju može se poslati skenirano ili slikano elektroničkim putem. E- mail može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati. Prilikom dostavljanja upisnice elektroničkim putem učenik se može izjasniti o izbornim predmetima te odabiru stranih jezika. Orginale učenik treba donijeti do kraja rujna razredniku, a original svjedodžbe medicine rada do kraja 1. polugodišta.

Ukoliko ćete doći u školu osobno, tada je već na sam upis potrebno donijeti sve orginale dokumenata. Pripazite, jer je za upis u upravne referente i tehničare za logistiku potrebna potvrda liječnika školske medicine, a za tehničare za računalstvo svjedodžba medicine rada. 

Za sve što možda nismo ovime obuhvatili, slobodno nazovite školu i pitajte.

 

 [više]

Podjela svjedodžbi državne mature za maturante

Autor: Marija Vragović, 21. 7. 2020. 11:19

Dragi maturanti,

podjela potvrda i svjedodžbi državne mature održat će se 22.7.2020. prema sljedećem rasporedu: 

4. lt  u 8.30 sati,

4.g2 u 9.00 sati,

4.g1 u 9.30 sati,

4.u u 10.00 sati,

4.r u 10.00 sati.

Podjela će se održati u učionicama pojedinih razreda. Molimo učenike da prema uputama NCVVO-a od 14.7.2020., a s obzirom na epidemiološku situaciju, koriste zaštitnu masku prilikom preuzimanja svjedodžbi i potvrda.

 [više]

POSTAVLJENA PAMETNA KLUPA U DVORIŠTU ŠKOLE

Autor: Natalija Bingula, 21. 7. 2020. 10:59

Naša škola je partner projekta „Budućnost počinje danas“ koji  zajednički provode Mreža udruga Zagor s ostalijm partnerima: Gimnazija „Antuna Gustava Matoša“ Zabok, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Bedekovčina, LAG Zagorje - Sutla, Zelena akcija / FoE Croatia i Krapinsko-zagorska županija.

Putem navedenog projekta dvorište naše škole od danas krasi pametna klupa koju izrađuje tvrtka QBen  kojoj je vlasnik naš bivši učenik Marko Varga. Pametna klupa, osim što služi za odmor omogućuje punjenje uređaja preko USB kabela. Klupa uz dva USB izlaza sadrži i bežično punjenje.

Projekt „Budućnost počinje danas“ doprinosi osnaživanju mladih, osobito srednjoškolaca, za izgradnju održivih lokalnih zajednica. Programi neformalnog obrazovanja koriste inovativne metode rada koje mladima omogućuju znanja i vještine primjenjive u osobnom, profesionalnom i društvenom životu te doprinose većoj socijalnoj uključenosti mladih te pojačava njihovu svijest o važnosti očuvanja okoliša.

 

 [više]

Popravni ispit - jesenski rok šk.g.2019.2020.

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 20. 7. 2020. 09:38

Na sljedećem linku nalazi se raspored jesenskih popravnih ispitnih rokova u šk.g. 2019./2020.

 [više]

Filip Čukman najbolji u Hrvatskoj na državnoj maturi iz Geografije

Autor: Marija Vragović, 17. 7. 2020. 12:49

Najbolji ispit u Hrvatskoj na ljetnom roku državne mature iz izbornog predmeta Geografija napisao je gimnazijalac Srednje škole Zlatar Filip Čukman. Filip je zaljubljenik u ovaj predmet i  uspješno je sudjelovao na županijskim i državnim natjecanjima iz Geografije pod mentorstvom svoje profesorice Davorke Pelko. Ove je godine Filip, kad su natjecanja zbog pandemije otkazana, svoje znanje pokazao najboljim rezultatom na državnoj maturi. Filipovi profesori i kolege iz razreda o njemu mogu reći samo pohvalne riječi; skroman, omiljen u razredu, pažljiv na satu i uvijek zna ono što nitko drugi ne zna. Sam o sebi Filip nerado govori, a svoju budućnost vidi na PMF-u, na studiju Geografije. Filipe, čestitamo!

Naši maturanti, unatoč nezapamćenoj nastavnoj godini, pokazali su iznimno znanje i nastavili tradiciju uspješnih rezultata učenika naše škole na ispitima državne mature. U Srednjoj školi Zlatar 101 maturant izašao je na državnu maturu u ljetnom roku, a njih 27 postiglo je odličan rezultat i prema privremenim rezultatima ušlo svojim uspjehom među 10% najboljih u državi, s tim da su neki bili iznimno uspješni u više predmeta.

Tamara Ožvald, učenica opće gimnazije koja je redovito sudjelovala na natjecanjima iz Povijesti i aktivno se bavila promicanjem istine o Domovinskom ratu, po svojim je rezultatima među najboljim maturantima u Hrvatskoj; njezini su ispiti među 2% najboljih iz triju predmeta: Hrvatskog jezika A razine, Engleskog jezika A razine i Biologije. Rezultati ispita Tina Margetića, učenika opće gimnazije,  iz Engleskog jezika A razine i Matematike A razine također su u odabranom društvu među 2% najboljih. Ispit Andre Klancira, učenika opće gimnazije, iz Hrvatskog jezika A razine i Matematike B razine među 2% najbolje je riješenih ispita. Istom društvu pripada i Antonija Pišković, upravna referentica, svojim rezultatom  iz Hrvatskog jezika A razine i  Politike i gospodarstva  - među 2% najboljih je. U Engleskom jeziku A razine među 2% najboljih u državi  naši  su upravni referenti Magdalena Krsnik i Domagoj Brčić. Ispit Maje Čmarec i Mihaele Pakšec (iz opće gimnazije) iz Matematike B razine u 2%  najbolje je riješenih ispita na državnoj maturi, a David Štefek, tehničar za logistiku i špediciju, svojim ispitom iz Engleskog jezika B razine  nalazi se u istom društvu 2% najboljih. Čestitamo!

Uz učenike koji su postigli rezultate u 2% najbolje riješenih testova, još je 16 učenika postiglo odličan rezultat u 10% najbolje riješenih testova državne mature u Hrvatskoj i to u: Hrvatskom jeziku na A razini petero učenika postiglo je ovaj odličan rezultat i to tri gimnazijalca, jedan tehničar za logistiku i jedan upravni referent. Na Matematici A razine jedna je učenica opće gimnazije postigla uspjeh i ušla među 10% najboljih. Na Matematici B razine petero gimnazijalaca, troje upravnih referenata i jedan tehničar za računalstvo postigli su ovaj odličan rezultat. Isto je postigao jedan upravni referent iz Povijesti te troje učenika opće gimnazije iz Biologije. Jedan učenik gimnazije postigao je ovaj vrijedan rezultat iz Njemačkog jezika A razine, jedan iz Hrvatskog jezika B razine, jedan iz Engleskog jezika A razine, jedan iz Fizike te jedan upravni referent iz Politike i gospodarstva, jedan tehničar za računalstvo iz Informatike  te jedan iz Njemačkog jezika B razine. Čestitamo!

Zahvaljujemo svim maturantima Srednje škole Zlatar što su na najljepši način – ovim svojim  uspjesima – priveli kraju ovu tešku i zahtjevnu školsku godinu i dokazali da znanjem, marljivošću, suradnjom i zajedništvom u ovoj školi, koju su prije četiri godine sami odabrali, možemo doći do velikih rezultata kao što govori naš moto: Čovjeka čini velikim samo njegovo djelo.

Čestitamo!

 

 [više]

Dokumentacija potrebna za upise

Autor: Marija Vragović, 15. 7. 2020. 09:13

Dragi učenici 1. razreda, 

još malo i počinjemo s upisima. Kako bismo riješili nedoumice koje se javljaju svake godine, donosimo vam popis dokumenata potrebnih za upis u naša zanimanja.

Opća gimnazija - upisnica + dokumenti kojima se dokazuju dodatni bodovi ako ih ima.

Tehničar za logistiku i špedicijuupisnica, potvrda školskog liječnika + dokumenti kojima se dokazuju dodatni bodovi ako ih ima.

Tehničar za računalstvoupisnica, liječnička svjedodžba medicine rada + dokumenti kojima se dokazuju dodatni bodovi ako ih ima.

Liječnička svjedodžba medicine rada (donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka, a najkasnije do datuma objavljenoga u Kalendaru ili u iznimnim situacija najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, ali tada je učenik dužan na upise donijeti potvrdu obiteljskog liječnika).

Upravni referent upisnica, potvrda školskog liječnika + dokumenti kojima se dokazuju dodatni bodovi ako ih ima.

Obvezni dokumenti su podebljani i želimo naglasiti da se kod upravnih referenata i tehničara za logistiku i špediciju traži potvrda školskog liječnika, ne liječnika obiteljske medicine. 

Sve dokumente moguće je dostaviti 27.7.2020. (12-18 sati) i 28.7.2020. (8-13 sati) osobno ili na e-mail  ss-zlatar@kr.htnet.hr. Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj
telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati. Prilikom dostavljanja upisnice elektroničkim putem učenik se može izjasniti o izbornim predmetima te odabiru stranih jezika.

 [više]

Maturanti - Predaja prigovora na rezultate državne mature

Autor: Goran Šalika, 10. 7. 2020. 14:27

U ponedjeljak, 13. srpnja 2020. u 12:00 sati bit će objavljeni rezultati ispita državne mature ljetnoga roka 2019./2020.
Od 13. srpnja od 12:01 sati do 15. srpnja u 12:00 sati traje aktivnost predaje prigovora učenika na ocjenjivanje.

Ove godine prigovore ćemo odraditi online.
Svi učenici koji imaju prigovor na ocjenjivanje neka se jave na e-mail adresu koordinator.dm.zlatar@gmail.com preko kojeg će dobiti obrazac prigovora. Obrazac se ispunjava u Wordu i vraća na e-mail.

Preporuča se maturantima da kontaktiraju predmetnog profesora o utemeljenosti prigovora te da vode računa o rokovima.

 

 [više]

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI NAŠIM MATURANTIMA I ZATVARANJE VREMENSKE KAPSULE....

Autor: Silvija Dedović, 10. 7. 2020. 11:29

   Dana 10. srpnja, uz zvuke Gaudeamusa, i puno dobrih želja, ispratili smo naše maturante u neko novo poglavlje njihovih života.

Fotogalerija

 [više]

Podjela svjedodžbi 1.lt razreda

Autor: Stela Markulin, 6. 7. 2020. 13:40

Podjela svjedodžbi za učenike 1.lt razreda bit će u četvrtak, 9. srpnja, u 10:00 sati u njihovoj učionici. 

 [više]

Podjela svjedodžbi za maturante

Autor: Stela Markulin, 3. 7. 2020. 14:18

Podjela svjedodžbi za maturante održat će se u petak, 10. srpnja 2020., u višenamjenskom prostoru Škole. Razredi 4.r, 4.u i 4.lt imat će podjelu u 9:00 sati, a razredi 4.g1 i 4.g2 u 10:30 sati. 

 [više]

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI/STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA - PARTNERIMA U PROJEKTU "BALTAZAR 4" ZA ŠK. GOD. 2020/2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Natalija Bingula, 3. 7. 2020. 12:56

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama-partnerima u projektu "Baltazar 4" za školsku godinu 2020./2021. koji možete vidjeti pod više.

 [više]

Dopunski nastavni rad - termini održavanja

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 30. 6. 2020. 10:34

Na sljedećem linku nalazi se raspored dopunskog nastavnog rada u ljetnom roku šk.g.2019./2020.

 [više]

Udžbenici za šk. god. 2020./2021.

Autor: Silvija Dedović, 26. 6. 2020. 13:21

Popis važećih udžbenika za školsku godinu 2020./2021. možete pogledati ovdje.

 [više]

Učenice Srednje škole Zlatar sudjelovale na državnom natjecanju Poslovni izazov 2020.

Autor: Vesna Pisačić, 19. 6. 2020. 20:44

                           

Učenice Srednje škole Zlatar, Doris Labaš i Patricia Golubović, sudjelovale su na državnom natjecanju za srednje škole pod nazivom Poslovni izazov 2020. u sklopu projekta Mi poduzetnici.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Napravi, izmijeni, nauči – unaprijedi lokalnu zajednicu!“

Poduzetništvo je generator izgradnje novog društva, koje se temelji na ljudskom kapitalu, istraživanju, obrazovanju i inovativnosti.

Pokrovitelji projekta su Hrvatski sabor, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grad Zagreb.

Mentorice  učenicama bile su Ljiljana Varga, dipl. oec. i Vesna Pisačić, dipl. inf.

 [više]

Postani policajac

Autor: Marija Vragović, 16. 6. 2020. 13:32

Drage maturantice i dragi maturanti,

ovaj zanimljiv natječaj pročitajte pod Više...

 [više]

Učenice Srednje škole Zlatar ušle u finale natjecanja Ideja Godine 2020

Autor: Vesna Pisačić, 12. 6. 2020. 12:15Učenice Srednje škole Zlatar, Doris Labaš i Patricija Golubović, ušle su u finale natjecanja Ideja Godine 2020.

Ideja godine 2020 je poslovno natjecanje za srednjoškolce, koje je drugačije od državnih natjecanja iz znanja, jer ne postoji jasna špranca za pobjedu. Traži se znanje, ali i inovativnost kroz osmišljavanje ideje, pisanje projekta i njegove prezentacije.

Projekt naših učenica pod nazivom Joobly, nalazi se  među 10 najboljih projekata u konkurenciji od 50 projekata koji su sudjelovali na natjecanju.

Mentorice učenicama bile su Ljiljana Varga, dipl.oec. i Vesna Pisačić dipl.inf.

Zlatni partner Ideje godine je Effectus – Studij financije i pravo. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje, HI Croatia hosteli, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, UBER, Print Studio te Zvona Catering.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na mrežnoj stranici 

https://www.srednja.hr/ideja-godine/finale-ideja-godine-2020/

 [više]

Obavijest maturantima - POČETAK DRŽAVNE MATURE

Autor: Vesna Pisačić, 5. 6. 2020. 12:11

 

O B A V I J E S T

DRAGE MATURANTICE MATURANTI !

U ponedjeljak 8.06.2020. krećemo u posljednju etapu … DRŽAVNA MATURA!

U KRATKIM CRTAMA PODSJEĆAMO:

 1. Dolazak, odnosno početak ulaska u školu najkasnije u 08:30 sati,
 2. Ulazak će se organizirati bez grupiranja na ulaznim vratima uvažavajući preporuke HZJZ o poželjnom razmaku od 2 metra,
 3. Nemojte zaboraviti: penkalu i pribor ovisno o vrsti ispita, osobnu iskaznicu, bočicu vode bez naljepnice…
 4. Prije polaska od kuće potrebno je izmjeriti temperaturu,
 5. Raspored učionica u kojima pišete ispit bit će izložen na panou pred ulaznim vratima škole. Nakon pronalaska učionice, treba se uputiti pred nju, bez zadržavanja pred ulazom.

S r e t no !

KOORDINATORICA                                         ZAM. KOORDINATORICE
Vesna Svrtan, prof.                                             Goran Šalika, dipl. ing


.

 [više]

ODRŽAN 15. SAJAM UDRUGA – ONLINE!

Autor: Vesna Pisačić, 3. 6. 2020. 10:13

Dana 30.5.2020. otvoren je tradicionalni 15. Sajam udruga KZŽ. Ove godine zbog pandemije COVID-19 Sajam je održan online.
Pokrenuta je mrežna stranica https://udrugekzz.info/ kojoj je primarni cilj na jednom mjestu okupiti udruge s područja Krapinsko-zagorske županije.

Na stranici se mogu pogledati predstavljanja udruga, njihove aktivnosti i informacije koje žele podijeliti. Udruge mogu koristiti stranicu za objavu aktivnosti te mogu dodavati vijesti, događanja, kvizove, video zapise, publikacije i još mnogo zanimljivih sadržaja. Također, mogu se pronaći i informacije o tijelima i povjerenstvima u kojima sudjeluju udruge kao što su Savjet za razvoj civilnog društva, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije i drugi.

Nakon inicijalnog otvorenja, stranica ostaje aktivna te će se udruge moći i dalje prijavljivati a stranica će se nadograđivati prema potrebama udruga. Stranica je namijenjena svim udrugama s područja KZŽ te onima koji se žele uključiti u rad udruga i doprinijeti razvoju civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Izrada weba za potrebe održavanja 15. Sajma udruga sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz projekt „Lokalni info-centar za mlade Zagor“ te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Osim navedenoga izradu weba sufinancira i Ured za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz projekt “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica.

                                     

 [više]

DRŽAVNA MATURA 2019./2020.

Autor: Natalija Bingula, 2. 6. 2020. 11:21

Dragi maturanti!

Dana 8. lipnja 2020. g. ispitom iz Hrvatskog jezika A razine započinje državna matura. Ovom prilikom želimo vam dati neke upute.

1. Na ispite državne mature u školu treba doći najkasnije pola sata prije ispita. Na oglasnoj ploči škole nalazit će se popis učenika koji taj dan polažu ispit te naziv učionica u kojima će se ispiti odvijati. Nakon što ste provjerili u kojoj ste prostoriji na popisu, odlazite do te prostorije. Tu vas čeka dežurni profesor kojem pokazujete identifikacijski dokument i upućuje vas na vaše mjesto.

2. U ispitnoj prostoriji mobilni uređaj treba isključiti i odložiti na za to predviđeno mjesto. Ručni sat, torbu, slušalice, elektronske uređaje i ostalo također treba odložiti. Napominjemo da učenik ne smije imati mobitel kod sebe, a eventualno otkrivanje nepredanog mobitela ili drugih uređaja i stvari prouzročit će prekid ispita za dotičnog učenika.

3. Obavezno donesite kemijsku olovku koja piše crnom ili plavom bojom. U uputama za svaki ispit piše koji je još pribor dozvoljen za korištenje. Strogo se držite tih uputa. Provjerite još jednom je li vaš kalkulator dozvoljen. Svi se kalkulatori popisuju i prilikom otvaranja ispita u Nacionalnom centru provjerava se jeste li imali dozvoljen kalkulator. Ukoliko niste, ispit se poništava.

4. Sa sobom možete imati prozirnu plastičnu bočicu vode s koje je skinuta etiketa.

U našoj je školi tijekom godina provođenja državne mature uvijek sve bilo u redu. Sigurni smo da će tako biti i ove godine.


Svi radnici Srednje škole Zlatar žele vam puno uspjeha na ispitima državne mature.

Školsko ispitno povjerenstvo

 [više]

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI 30. SVIBNJA

Autor: Silvija Dedović, 29. 5. 2020. 11:59

    Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. 

 

 [više]

BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA IZVAN GRADA ZAGREBA KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE U GRADU ZAGREBU

Autor: Silvija Dedović, 29. 5. 2020. 09:02

     Učenici koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu imaju pravo na besplatne udžbenike. Roditelji učenika s prebivalištm u gradu Zagrebu skeniranu dokumentaciju šalju isključivo na e-mail nabava.srednje-skole@zagreb.hr.

      Dokumentacija odnosno obrasci za besplatne udžbenike kao i obavijest o nabavi udžbenika za učenike srednjih škola izvan grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu objavljeni su na mrežnoj stranici www.zagreb.hr

     Uz dokumentaciju se prilaže i popis udžbenika koji je ovjeren u Školi.

    Obzirom da je u tijeku postupak izbora udžbenika za 2. i 3. razrede gimnazijskih i strukovnih programa, popisi udžbenika za navedene razrede Škola će objaviti na svojim mrežnim stranicama  nakon što se postupak odabira završi te kad nadležno Ministarstvo objavi rezultate odabira.

    Za sve druge razrede vrijedi popis udžbenika objavljen na web stranici škole.

    Rokovi za predaju zahtjeva:  Prvi rok je od 1.6. do 1.7 do 12.00 sati, a drugi rok je od 1.7. do 9. 9. do 12.00 sati.

   

 [više]

Maturanti 2020.

Autor: Marija Vragović, 29. 5. 2020. 08:26

Dragi naši maturanti i drage maturantice, 

danas je vaš zadnji dan nastave. Ove godine nema pjesme po školi, tišina je...U ovoj turbulentnoj godini završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje te se nadamo da će vas ovo iskustvo učiniti jačima i spremnijima za svijet u koji odlazite. Srednja škola Zlatar uvijek će biti vaša škola i želimo vam zahvaliti što ste nas izabrali prije 4 godine. Nadamo se da ćete u svom daljnjem životu imati puno uspjeha, naći poslove koje ćete voljeti, upisati željene fakultete, osnovati obitelj.

Ova naša obitelj danas slavi, drage maturantice i dragi maturanti, vaš zadnji dan, no to ne znači zbogom, već doviđenja...

 

 [više]

Izbor za Himnu Srednje škole Zlatar

Autor: Marija Vragović, 28. 5. 2020. 08:46

Dragi učenici,

na natječaj za Himnu Srednje škole Zlatar stigle su 44 vaše himne od kojih je Stručno vijeće profesora Hrvatskog jezika i Glazbene kulture SŠ Zlatar odabralo 8 najuspješnijih. Glasanjem učenika naše Škole i naših profesora (308 glasova) Himna 5 dobila je najviše glasova te je ona proglašena Himnom Srednje škole Zlatar. Autorice su učenice 1. g razreda Ana- Marija Petrač, Marija Preis, Nika Rihtarić i Paula Sviben.  Čestitamo djevojkama koje će biti nagrađene prigodnom knjigom, a njihov razred pizzama. Nagrade će biti realizirane kada se vratimo u školu.

 

Podsjetimo se u nastavku na pobjedničku himnu.

HIMNA SREDNJE ŠKOLE ZLATAR

 

Zlatarska smo škola,

Škola puna đaka,

Četiri važna smjera,

Za svakoga prvaka.

 

Za našu budućnost,

Ona uvijek tu je.

Znanje nam daje,

Bogatstvo što traje.

 

Možda nije velika,

Ali tvornica je velikih ljudi.

Zato i ti naše škole

Ponosan učenik budi.

 

Naši profesori

Za nas čine mnogo.

Uvijek je zanimljivo,

Nikada prestrogo.

 

Četiri godine u njoj ćeš biti,

Svoj trag ostaviti,

Prijateljstva nova stvarati,

Svoje snove ostvariti.

 

Možda nije velika,

Ali tvornica je velikih ljudi.

Zato i ti naše škole

Ponosan učenik budi.

 

 [više]

BLIŽI SE KRAJ...

Autor: Stela Markulin, 25. 5. 2020. 08:47

Poštovani maturanti i poštovane maturantice,

                ulazimo u posljednji tjedan nastave. Završetkom nastave završavate i srednjoškolsko obrazovanje u našoj školi. Tijekom proteklog, gotovo četverogodišnjeg razdoblja puno ste toga prošli zajedno s nama. Za neke od vas bilo je teških životnih situacija, no svojom upornošću i našom podrškom niste odustali i samo vas mali korak dijeli od završetka. Okolnosti drugog polugodišta ove su školske godine za sve nas nove, stresne i odskaču od redovnih i dosadašnjih događanja za maturante pred kraj nastave (pripreme za završetak nastave uz konfete, pjesmu i ples u školi i  „norijada“ u Zaboku, odnosno rastanak uz veselje i pokoju suzu...). Umjesto toga, bavimo se epidemijom koronavirusa, uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Ministarstva znanosti i obrazovanja, agencija, civilne zaštite i drugih tijela.

                 Pred vama je još jedan važan korak, a to su ispiti državne mature za gimnazijalce i obrana završnoga rada za strukovna usmjerenja. Da biste mogli pristupiti ispitima, odnosno uspješno odraditi i zadnju etapu, HZJZ svojim uputama sve nas poziva na mjere opreza prije ispita.

Mjere opreza prije ispita.

                Svi pristupnici, djelatnici uključeni u provedbu ispita državne mature i pomoćnici na ispitu državne mature 14 dana prije svakog ispita pridržavaju se što je više moguće pravila kojima se smanjuje mogućnost zaraze (izbjegavanje trgovina, mjesta većeg okupljanja ljudi, javnog prijevoza, kućnih druženja, dosljedno provođenje socijalne distance i higijene i sl.).

                Pristupnici, djelatnici, pratnja i druge osobe ne ulaze u vanjske prostore (dvorište) i unutarnje prostore ustanove u kojoj se provodi ispit državne mature prije ispita i tijekom ispita ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha, ako postoji mogućnost da su bili izloženi kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19, ako su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.

                Navedene mjere opreza preporučuju se i u slučaju provedbe obrane završnoga rada, ali se odnose i na sve druge situacije koje se mogu događati unutar naše školske zajednice.

                Mole se svi učenici i zaposlenici naše škole da nastoje uvažiti preporučene mjere opreza kako bismo ovu školsku godinu, usprkos svim okolnostima, priveli kraju na obostrano zadovoljstvo. 

                Također, redovito pratite službenu stranicu Škole na kojoj će biti objavljene sve obavijesti o provođenju državne mature.

                 Uz uzrečicu „BUDIMO ODGOVORNI“ srdačan pozdrav.

 

Koordinatorica Državne mature                                       RAVNATELJICA 

     Vesna Svrtan, prof.                                                  Zdenka Rogina,dipl. iur.

 [više]

MATURANTI - NAČIN VRAĆANJA KNJIGA IZ ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Autor: Silvija Dedović, 22. 5. 2020. 15:25

Dragi maturanti,

knjige koje ste posudili u školskoj knjižnici dužni ste vratiti prije nego što dobijete završnu svjedodžbu.

Knjige možete vratiti u školu na portu. Tamo se nalaze popisi dužnika po razredima i kutija za svaki razred u koju odlažete knjige. Morate se i potpisati na popis dužnika za vaš razred da ste vratili knjige.

Knjige na portu možete donijeti svaki radni dan od 8.00 do 12.00 sati. Ili prilikom dolaska na maturu kada ih također odlažete na porti. Popis dužnika za svaki razred, osim na porti ispred kutije u koju odlažete knjige, nalazi se i kod vašeg razrednika/razrednice.

Ako imate dodatna pitanja možete me kontaktirati na mail snestorovic01@gmail.com

Učenici prvih, drugih i trećih razreda ne vraćaju knjige sada nego na jesen, na početku nove školske godine, o čemu će biti pravovremeno obavješteni.

vaša knjižničarka,

Silvija Dedović, prof. i dipl.bibl.

 [više]

Predaja završnih radova

Autor: Marija Vragović, 20. 5. 2020. 08:41

Dragi maturanti,

predaja konačnih  radnji ide u propisanom roku ( petak 22.5.2020.) online mentoru,a radi potvrde o roku predaje.

Isprintani i uvezeni rad uložit će se naknadno. Učenik ga  može poslati poštom ili donijeti u školu do datuma obrane (na obranu, na državnu maturu ili kada odredi Povjerenstvo, ali svakako bi to trebalo učiniti prije utvrđivanja ocjene). 

 [više]

MATURANTI - Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Autor: Goran Šalika, 11. 5. 2020. 19:09

Probni online esej piše se u utorak 12. svibnja u 10 sati. Pristup pisanju eseja učenici će ostvariti otvaranjem ove poveznice.

Na navedenu poveznicu učenici se trebaju spojiti svojim AAI korisničkim podatcima. S prijavama na sustav treba započeti već od 9 sati.

Do 10 sati učenici će imati vremena za čitanje uputa o načinu pisanja online eseja, a točno u 10 sati dozvolit će im se otvaranje esejskog zadatka i njegovo rješavanje.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanja obrazovanja

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET

 [više]

VIRTUALNA KNJIŽNICA

Autor: Silvija Dedović, 8. 5. 2020. 16:27

Dragi učenici,

na sljedećoj poveznici pronaći ćete mnoštvo korisnog e-materijala koji će vam sigurno pomoći u vašem učenju na daljinu.

http://www.ss-zlatar.skole.hr/skola/knjiznica/e_materijali

 

 [više]

MATURANTI - NOVI kalendar polaganja ispita državne mature

Autor: Goran Šalika, 8. 5. 2020. 14:33

Zbog promjena u Kalendaru školske godine 2019./2020. u dijelu koji se odnosi na maturante, NCVVO uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja donosi promjenu Kalendara provedbe ispita u ljetnom roku. Nove rokove možete vidjeti na poveznici na stranici škole u polju "Državna matura".

 [više]

Pregled specijalista školske medicine za upis na fakultet

Autor: Marija Vragović, 7. 5. 2020. 13:19

Pregled liječnika školske medicine za upis na fakultet (ako to fakultet traži) možete obaviti sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ordinaciji školske medicine u Domu zdravlja Zlatar uz prethodno naručivanje telefonom i e-mailom.

Prije dolaska potrebno je ispuniti upitnik /upload/ss-zlatar/images/newsimg/1857/File/Upitnik%20za%20studente.doc

i proučiti detaljne upute na linku /upload/ss-zlatar/images/newsimg/1857/File/upute%20za%20potvrde%20za%20studente.pdf.

 [više]

MZO u suradnji s aplikacijom Rakuten Viber uspostavilo neposredni komunikacijski kanal s maturantima

Autor: Goran Šalika, 7. 5. 2020. 10:40

Detaljnije informacije se nalaze na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja, na poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/mzo-u-suradnji-s-aplikacijom-rakuten-viber-uspostavilo-neposredni-komunikacijski-kanal-s-maturantima/3706

 [više]

MATURANTI - Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Autor: Goran Šalika, 5. 5. 2020. 10:48

Ministarstvo obrazovanja otvorilo prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.

Zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu. Podsjetimo, obvezni predmeti polagat će se od 8. do 29. lipnja.

Ciljevi ovog projekta su omogućavanje maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

Prijava za pisanje probnog online eseja otvorena je od 4. svibnja do 7. svibnja. Sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno. Virtualni esej pisat će se na virtualnoj platformi Loomen, a prijave će biti omogućene putem sljedeće poveznice https://cn1-loomen.carnet.hr/

„Maturanti su nam u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima. U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL-a 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature.“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof dr. sc. Blaženka Divjak

 

/Sa stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja od 04.05.2020./

 [više]

Zlata vrijedno znanje iz Zlatara pretoči u uspješnu karijeru

Autor: Marija Vragović, 4. 5. 2020. 09:58

Zagorska razvojna agencija sponzorirala je članak o našoj školi koji možete pročitati na sljedećoj poveznici:

https://www.zagorje.com/clanak/sponzorirani-clanci/zlata-vrijedno-znanje-iz-zlatara-pretoci-u-uspjesnu-karijeru

 [više]

SRETAN PRAZNIK RADA!

Autor: Martina Škof Sviben, 30. 4. 2020. 14:33

Svim djelatnicima i učenicima naše Škole

čestitamo

1. svibanj - Međunarodni praznik rada.

 

                                       

 [više]

BOOKCROSSING - PROGLAŠENJE POBJEDNIČKE RIJEČI

Autor: Silvija Dedović, 27. 4. 2020. 17:43

Dragi učenici,

     Pobjednička riječ natječaja „Bookcrossing“ je KNJIGOHOD.

     Knjigohod  -  hod knjige od čovjeka do čovjeka; netko ju daruje, ostavlja, preporučuje, drugi ju uzima u ruke, udomljuje, posvaja, knjiga ga osvaja...

    OBRAZLOŽENJE:

    Između pristiglih prijedloga Stručno vijeće profesora hrvatskoga jezika SŠ Zlatar odabralo je novotvorenicu KNJIGOHOD kao hrvatsku  inačicu engleske riječi bookcrossing. U užem su izboru bile riječi rasknjižje, knjižanje i knjigoput. Izraz KNJIGOHOD  originalan je,  ekonomičan (jedna riječ),  lako se izgovara (u odnosu na neke druge predložene riječi), odgovara tvorbenom uzorku hrvatskoga standardnog jezika te stoga ima budućnost zaživjeti u jezičnoj zajednici.

    U natječaju je sudjelovalo 20 učenika sa 40 prijedloga. Pobjedničku riječ predložila je učenica 3.g2 razreda Laura Šuštić. Čestitamo Lauri koja će biti nagrađena prigodnom knjigom a njezin razred pizzama. Nagrade će biti realizirane kad se svi skupa vratimo u školu.

                    

 

                                                         

 [više]

Dragi učenici, sretan vam Dan škole!

Autor: Marija Vragović, 24. 4. 2020. 20:55

 [više]

USUSRET 24. ROĐENDANU NAŠE ŠKOLE 27. TRAVNJA

Autor: Silvija Dedović, 24. 4. 2020. 16:06

"Drage učenice i učenici, poštovani roditelji i čitatelji ove poruke,

                povodom Dana škole 27. 4. ove godine obilježavamo 29 godina srednjoškolskog obrazovanja na području Grada Zlatara. Sve je započelo 1991.g. gimnazijskim odjeljenjima u prostorijama osnovne škole pod pravnim okvirom Srednje škole Konjščina."

           Ovo je citat iz govora naše ravnateljice Zdenke Rogine, dipl, iur., povodom Dana škole, u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine. Cijeli govor možete pročitati na ovom linku.

    Osnivanje samostalne SŠ Zlatar - kratak fotopogled, kao i ekoizložbe koje su izrađivane u zadnjih nekoliko godina za Dan škole koji je ujedno i Dan ekoškole SŠ Zlatar, možete pogledati ovdje.

 [više]

Predstava Medijske družine - Kariolom po svijetu

Autor: Vesna Pisačić, 24. 4. 2020. 10:26

Pogledajte predstavu Medijske družine - Kariolom po svijetu s kojom su nastupali na ŽS Lidrano u Krapini, 10. ožujka 2020.

      

U predstavi su sudjelovali: Elena Matejaš, Ivona Piščak, Ana Pelko, Laura Šuštić, Laura Ožegović, Iva Mikulec, Dilara Kušić, Lana Orsag, Zvonimir Matejaš i Dorijan Čvek uz tehničku podršku Marte Macan i Lare Pugar. Video snimio Matija Varga.

 [više]

DAN ŠKOLE

Autor: Stela Markulin, 23. 4. 2020. 11:07

Drage učenice i dragi učenici,

u subotu, 25. travnja 2020., obilježit ćemo Dan škole koji je inače 27. travnja. Budući da nam se sva nastava i dalje odvija na daljinu, u virtualnom ćemo okruženju obilježiti i Dan škole. Plan i program virtualnog obilježavanja Dana škole možete pronaći na sljedećoj poveznici. Sve aktivnosti odvijaju se u dogovoru s vašim predmetnim nastavnicima.

 [više]

SVJETSKI DAN KNJIGE - 23. TRAVNJA

Autor: Silvija Dedović, 23. 4. 2020. 09:31

       Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine preminuli slavni Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

        Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

                 

      Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga.

     Cilj projekta je potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te ukazati na važnost knjige u suvremenom društvu.

    Povod za Noć knjige je Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

     Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja odlukom Sabora Republike Hrvatske iz 1996. godine, a u spomen na Marka Marulića, koji je toga dana 1501. godine dovršio svoju Juditu.

     U kontekstu navedenog, ako vas zanima gdje pronaći e-knjige, audio knjige i besplatne romane upućujemo vas na link za knjigoljupce, a ako kod kuće (ili u podrumu) imate neku zastarjelu knjigu koju ste mislili baciti, pogledajte ovaj link.

    Također  vas pozivamo da se uključite u Bookcrossing natječaj koji traje do petka 24. travnja, a pobjednika natječaja objaviti ćemo u ponedjeljak 27. travnja. Svoje ideje šaljite na e-mailove: snestorovic01@gmail.com ili na bookcrossingssszlatar@gmail.com

 [više]

Poteškoće u radu Loomena

Autor: Marija Vragović, 23. 4. 2020. 09:17

Drage učenice i učenici,

 

jučer su primijećene veće poteškoće u radu Loomena. Iz Carneta su nam odgovorili kako je do poteškoća došlo uslijed procesa vrednovanja i ocjenjivanja koje se intenzivno provodi proteklih nekoliko dana i zbog toga dolazi do velikog opterećenja sustava.  Carnet se nada se da će tehničke probleme otkloniti u što skorijem roku.

Trenutno smo svi u istoj situaciji, problemi postoje te vas molimo za strpljenje. Ako uopće ne možete u Loomen ili imate teškoća s postavljanjem zadaća, kontaktirajte nastavnike i razrednike putem back-up kanala.

 [više]

50. OBLJETNICA DANA PLANETA ZEMLJE - KLIMATSKE PROMJENE U FOKUSU 2020.

Autor: Silvija Dedović, 21. 4. 2020. 13:12

"Ti znaš i ja znam: Zemlja nije tvoja ni moja, posuđena je svima nama da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka." Stara aztečka pjesma

   Dan planeta Zemlje (Earth Day) u gotovo svim zemljama svijeta obilježava se 22. travnja, a ova godina je ipak posebna jer se obilježava 50. obljetnica. Ovogodišnja tema su klimatske promjene.

    Dan planeta Zemlje prvi put je obilježen u SAD-u 1970. Američki senator Gaylord Nelson godinu dana prije zgrozio se nad posljedicama izljeva nafte uz obalu Kalifornije te se, vrativši se u američki parlament, izborio da se 22. travnja proglasi nacionalnim danom proslave planeta Zemlje. 

   Naziv Earth Day prvi je puta upotrijebio gradonačelnik San Francisca u proglasu 1969. kojim je odlučeno da se na području tog grada taj datum slavi kao Dan planeta Zemlje. 

   Ujedinjeni Narodi su prije deset godina ovaj dan proglasili međunarodnim, a obilježava se u 190 zemalja diljem svijeta, svake godine s posebnim fokusom na određeni problem, ali uvijek jednakim ciljem – razmišljanjem o čovjekovom štetnom učinku na okoliš i njegovim smanjivanjem. 

       Zanimljivosti o planetu Zemlja, o recikliranju te o klimatskim promjenama možete pročitati ovdje

 

 [više]

OBAVIJEST - VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA

Autor: Stela Markulin, 16. 4. 2020. 11:39

Drage učenice i dragi učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 3. travnja 2020. upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu. Sukladno tim uputama, izrađen je vremenik pisanih provjera znanja u kojem ćete moći pratiti kada je rok za predaju složenog zadatka ili kada je termin pisanog ili usmenog ispitivanja.

Vremenik možete pronaći na poveznici Učenički kutak --> Vremenik provjera znanja.

Vremenik provjera znanja također je objavljen u svakoj virtualnoj učionici na Loomenu.

 [više]

USKRSNUĆE u stihovima naših pjesnika

Autor: Silvija Dedović, 12. 4. 2020. 19:10

Za opuštanje i korisno prigodno čitanje....

http://www.ss-zlatar.skole.hr/skola/knjiznica/korisne_informacije

 [više]

SRETAN USKRS

Autor: Silvija Dedović, 7. 4. 2020. 15:15

Ljubav svaki dan stvara čuda...

"Ostani uz onoga koji je u potrebi

i tiho s njim suosjećaj.

Pođi s njim u sjenu križa

i tu potraži smisao trpljenja,

da tako pronađeš

svijetle trenutke

i potrebu učiniš

snošljivom".

Phill Bosmans

Za malo pozitivnih misli i vrlina pročitaj "Dopisnicu ohrabrenja" na linku knjižnica (korisne informacije).

http://www.ss-zlatar.skole.hr/skola/knjiznica/korisne_informacije

 

 

 

 [više]

Bookcrossing - natječaj ide dalje!

Autor: Silvija Dedović, 6. 4. 2020. 10:27

     Dragi učenici,

     i dalje vas pozivamo da  postanete rječotvorci: umjesto engleske riječi bookcrossing predložite novu hrvatsku riječ - novotvorenicu - tvorevinu u skladu s normom hrvatskoga jezika. Svoj prijedlog riječi pošaljite vašoj knjižničarki na e-mailove: snestorovic01@gmail.com  ili na  bookcrossingssszlatar@gmail.com

U dogovoru sa prof. Ivančicom Tomorad natječaj traje do 24. travnja, a po potrebi se može i produžiti.

 [više]

JEZIČNI SAVJETI ZA MATURANTE

Autor: Silvija Dedović, 6. 4. 2020. 10:10

    Dragi maturanti,

    na linku knjižnica (korisne informacije) pogledajte PPT o važnim jezičnim savjetima. PPT je već proslijeđena vašim profesoricama hrvatskoga jezika pa im se za eventualne nedoumice možete obratiti.

http://www.ss-zlatar.skole.hr/skola/knjiznica/korisne_informacije

 [više]

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

Autor: Silvija Dedović, 3. 4. 2020. 10:50

     Dragi učenici,

    povodom Dana medijske pismenosti na linku knjižnica (korisne informacije) možete pogledati PPT i saznati što je to medijska pismenost, kakve veze ima sa epidemijom korona virusa te kako se mogu poboljšati vlastite vještine medijske pismenosti.

Korisne informacije

 [više]

OBAVIJEST - PROLJETNI PRAZNICI

Autor: Stela Markulin, 3. 4. 2020. 09:44

Dragi učenici i drage učenice,

obavještavamo vas da proljetni praznici za učenike od 1. do 3. razreda počinju 9. travnja (četvrtak), a završavaju 10. travnja 2020. (petak). Učenici 4. razreda proljetne praznike imaju u petak, 10. travnja. Nastava za sve razrede počinje u utorak, 14. travnja 2020.

Želimo vam svima da se u tom razdoblju odmorite i da uskrsno vrijeme provedete u krugu svojih najmilijih.

Vaše ravnateljica, pedagoginja i psihologinja

 [više]

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji nastave na daljinu

Autor: Stela Markulin, 30. 3. 2020. 09:17

Drage učenice i dragi učenici,

vjerujemo da se već odlično snalazite u online nastavi i da nemate velikih poteškoća u organizaciji svojega radnog dana. No, ako vam je potrebna mala pomoć u smislu preporuka i prijedloga u izradi vlastitoga plana, Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim službenim stranicama objavilo je preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu.

Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za učitelja i učenika, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje, ali i procijeniti koliko zapravo treba učiti. Stoga je ova preporuka napisana na jednostavan način s konkretnim primjerima koji mogu biti od pomoći učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima.

Napominjemo da su to samo preporuke za područje cijele Republike Hrvatske, a svaka škola, pa tako i naša, svojim konkretnim preporukama organizira nastavu na daljinu pa vas molimo da prvenstveno pratite upute svojih razrednika i predmetnih nastavnika.

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja možete pogledati na sljedećoj poveznici.

 

 [više]

Savjeti za roditelje

Autor: Marija Vragović, 24. 3. 2020. 10:33

Dragi roditelji,

mada se trenutno ne vidimo na konzultacijama ili roditeljskim sastancima u školi, tu smo i dalje za vas. Na poveznici http://www.ss-zlatar.skole.hr/savjeti_za_roditelje pronaći ćete neke savjete kako se nositi s trenutnom situacijom.

 [više]

#ostanidoma

Autor: Marija Vragović, 22. 3. 2020. 17:56

Drage učenice, dragi učenici, dragi roditelji,
 
u kratko vrijeme snašle su nas dvije opasne situacije. Jutros ste nakon potresa vjerojatno osjetili snažan nemir. On će se postupno smirivati, ali vjerojatno ćete se čitav dan osjećati napeto i uplašeno. Takvi osjećaji su sasvim normalni, time nas naša tijela spremaju za velike izazove, daju nam energiju i drže nas budnima. Posljedica toga bit će osjećaj umora i „slomljenosti“, koje ćete možda osjetiti uskoro, no i oni  će se smiriti za nekoliko dana. Za dodatnu pomoć ili ako se navedeni osjećaji ne smire, potražite informacije na http://www.ss-zlatar.skole.hr/psihokutak. Informacije kako se ponašati za vrijeme potresa pročitajte pod više.
 
Važno je da i dalje pazite na odgovorno ponašanje i suzdržite se socijalnih kontakata. Znamo da vam je teško, ali isto tako smatramo da vi kao odgovorne mlade osobe možete izdržati. Družite se preko Interneta, ali #ostanidoma.
 
Kako imamo mnogo učenika s područja Gornje i Donje Stubice, koje su prema zadnjim informacijama najviše pogođene, pozivamo sve učenike koji su pogođeni potresom da nam se slobodno jave kako bismo im pomogli.
 
 
 [više]

ORGANIZIRANA DEŽURSTVA U ŠKOLI

Autor: Martina Škof Sviben, 20. 3. 2020. 11:25

DEŽURSTVO U SREDNJOJ ŠKOLI ZLATAR

od 23.ožujka 2020. pa do daljnjega određuje se kako slijedi:

 

PONEDJELJKOM

8:00 – 10:00

Anđelko Varga, Danijela Smetiško

Natalija Bingula, Martina Škof Sviben, Stela Markulin

SRIJEDOM

8:00 – 10:00

Emica Majdak

ravnateljica Zdenka Rogina, Marija Vragović

PETKOM

8:00 – 10:00

Gordana Martinec, Valentina Majdak Šala

Barica Hitrec, Jasmina Martinjak Futivić, Silvija Dedović

 

pod više se nalazi Odluka o obavljanju rada kod kuće radnika Srednje škole Zlatar

 [više]

Obavijest - Rješavanje zadataka u Loomenu

Autor: Stela Markulin, 20. 3. 2020. 09:57

Dragi učenici i drage učenice,

vjerujemo da ste već uhvatili korak s novim načinom rada te da se vrlo dobro snalazite. Ipak, želimo vam skrenuti pozornost na to da se držite rasporeda sati i da rješavate zadatke samo iz onih predmeta koje i inače imate prema rasporedu taj dan. Profesori stavljaju materijale unaprijed, ali vi se morate držati rasporeda za taj dan. Na taj način bit će vam lakše snalaziti se u zadanim materijalima i brže ćete odrađivati svoje zadatke.

Želimo vam puno uspjeha u radu i da se ugodno osjećate u svojim novim učionicama!

Vaše ravnateljica, psihologinja i pedagoginja

 [više]

OBAVIJEST - POTEŠKOĆE U SUSTAVU LOOMEN

Autor: Stela Markulin, 18. 3. 2020. 09:29

Drage učenice i dragi učenici,

ako imate poteškoća u prijavi na Loomen ili bilo koji od kanala komunikacije koje nudi Carnet (webmail, stranica Škole,…), pričekajte dok se sustav ustabili. Sve zadatke stići ćete riješiti na vrijeme. Prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja svoje obaveze možete odraditi bilo kada u tijeku dana. Ako ipak do kraja dana nikako ne uspijete ući u sustav, javite se predmetnom nastavniku ili razredniku preko back-up kanala ( Messenger, mail, Whatsapp, Viber,...). Nadamo se da će se eventualne početne poteškoće riješiti u što kraćem vremenu.

Srdačan pozdrav,

Vaši nastavnici, razrednici, ravnateljica, pedagoginja i psihologinja.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Stela Markulin, 17. 3. 2020. 09:59

Drage učenice, dragi učenici,

          sutra, u srijedu 18.3.2020., počinje online nastava u virtualnim učionicama. Molimo da svi još danas provjerite možete li se prijaviti u sustav te imate li nekih poteškoća. Zadnjih smo dana provjeravali treba li netko u razredu tablet ili SIM karticu s mobilnim podacima za Internet. Ako nekome treba nešto od navedenog, slobodno se javite razredniku/ci ili Školi mailom ili telefonskim pozivom, kako bismo vam omogućili alate potrebne za redovno praćenje online nastave.

            Ovaj tjedan nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu Srednje škole Zlatar i to prema rasporedu 1. i 3. razredi ujutro, a 2. i 4. razredi popodne.  Raspored se nalazi na sljedećoj poveznici: 

http://web1.ss-zlatar.skole.hr/raspored_web/neparni/ucenici.pdf

            Predmetni nastavnici za sve razrede započinju rad na platformi Loomen sutra, 18.3.2020., od 9:00 do 12:00 sati (prema rasporedu za sve razrede). Zadaci u Loomenu koje vam zada predmetni nastavnik ne trebaju se raditi u realnom vremenu, nego je prihvatljivo da odradite svoje obaveze bilo kada u tijeku dana ili prema uputi predmetnog nastavnika.

             Ukoliko dođe do nekih problema sa sustavom, svaki razred ima razrađen back-up kanal preko kojega će se dalje odvijati komunikacija.

            Sljedeća 2 tjedna nema sumativnog vrednovanja tj. ocjena koje idu u rubriku u imeniku, osim u slučaju da su to testovi ili neupisane ocjene od prošlog tjedna ili ranije.

            Učenici se svaki dan moraju prijaviti u Loomen da se vidi njihova aktivnost. U slučaju da se učenik ne prijavi, to se evidentira kao izostanak u e-dnevniku i roditelj je dužan opravdati taj dan kao izostanak.

            Na mrežnoj stranici škole i u virtualnim razredima dnevno se objavljuju nove  informacije pa vas pozivamo da redovito pratite objave.

            Roditeljski sastanci i primanja roditelja odgađaju se do daljnjega.

 [više]

POVEZNICE NA VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Natalija Bingula, 16. 3. 2020. 12:57

U nastavku se nalaze poveznice na virtualne učionice po razredima.

1.g razred

2.g razred

3.g1 razred

3.g2 razred

4.g1 razred

4.g2 razred

1.u razred

2.u razred

3.u razred

4.u razred

1.lt razred

2.lt razred

3.lt razred

4.lt razred

1.r razred

2.r razred

3.r razred

4.r razred

 

 [više]

Obavijest vezana uz izvođenje nastave na daljinu

Autor: Stela Markulin, 16. 3. 2020. 10:07

Dragi učenici, drage učenice, poštovani roditelji,

obavještavamo vas o nekoliko važnih okolnosti vezanih uz izvođenje nastave na daljinu:

- razrednici danas do 12 sati, zajedno s učenicima, testiraju virtualne razrede, a učenici četvrtih razreda prate nastavu na Sportskoj televiziji,

- u utorak predmetni nastavnici, zajedno s učenicima, testiraju virtualne razrede te dogovaraju komunikaciju, aktivnosti i zadatke,

- dodatna komunikacija s razrednicima, izuzev platforme Loomen, odvijat će se preko već utvrđenih komunikacijskih kanala (npr. Whatsapp, Viber, Facebook itd.)

Pozivamo učenike na primjereno ponašanje u virtualnim učionicama, što znači da vrijede pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao u učionici, odnosno učenici za neprimjerene oblike ponašanja mogu snositi posljedice. 

Učenici nastavu mogu pratiti u virtualnim učionicama bilo kada u tijeku dana, a razrednici će pratiti njihovu uključenost. Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.

Raspored održavanja virtualne nastave objavit ćemo sutra.

Tele 2 operater od 16. ožujka 2020. omogućuje besplatno korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu dok se ona bude održavala. Dodatne informacije o ovoj mogućnosti možete pročitati na sljedećoj poveznici:

https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/promocije/skola-na-daljinu-u-tvom-domu/p502/

 [više]

Organizacija nastave u ponedjeljak 16.3.2020.

Autor: Marija Vragović, 15. 3. 2020. 09:25

Drage učenice i dragi učenici, 

U ponedjeljak 16.3.2020. krećemo s nastavom na daljinu.

Učenici 4.razreda će u terminu od 12.45 do 14.00 sati od ponedjeljka do srijede nastavu pratiti preko kanala Sportske televizije. U srijedu kreće nastava u virtualnim razredima. 

Za učenike 1., 2. i 3. razreda nastava u virtualnim razredima počinje u srijedu 18.3.2020.

Za sve daljnje obavijesti pratite obavijesti razrednika te web stranicu škole. 

 

 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Marija Vragović, 13. 3. 2020. 12:29

Drage učenice i učenici, dragi roditelji,

Prema trenutnim vijestima iz medija prekida se neposredna nastava u razredima od ponedjeljka 16.3.2020. na sljedeća dva tjedna. Molimo vas da pratite web-stranicu škole i budete u kontaktu s razrednicima kako biste dobili sve informacije vezano uz nastavu na daljinu.

 

    

 [više]

Natjecanje u rukometu

Autor: Stela Markulin, 13. 3. 2020. 12:13

Dana 13. ožujka 2020. održano je 1. kolo županijskog natjecanja iz rukometa u konkurenciji mladića srednjih škola. Sudjelovale su ekipe iz Srednje škole Zabok, Srednje škole Oroslavje i Srednje škole Zlatar. Pobijedivši uvjerljivo u obje utakmice, osigurali smo prolaz u završnicu. Zbog novonastale situacije vezane za korona virus završnica je odgođena.

Čestitke dečkima na borbi!

 [više]

MALA KUTNA GALERIJA SREDNJE ŠKOLE ZLATAR

Autor: Silvija Dedović, 12. 3. 2020. 12:25

     U višenamjenskom prostoru oformili smo "Malu kutnu galeriju" koja se sastoji od likovnih radova naših bivših i sadašnjih učenica i učenika.

    Radovi su uglavnom izrađivani za potrebe školskog ekokalendara. "Mala kutna galerija" moći  će se izmjenjivati, nadopunjavati odnosno proširivati novim učeničkim radovima prema potrebi.

 

 

 

 [više]

DANI NARCISA 2020

Autor: Martina Škof Sviben, 12. 3. 2020. 12:09

Učenici i zaposlenici Srednje škole Zlatar i ove su godine sudjelovali u humanitarnom projektu Zagorske lige protiv raka pod nazivom "Dani narcisa 12. i 13. ožujka 2020. godine" , a s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu nužno potrebnih medicinskih uređaja za dijagnostiku i rano otkrivanje svih oblika zloćudnih bolesti  kao i rehabilitaciju i resocijalizaciju oboljelih.

Naše učenice Iva, Elena, Ivana, Inga, Iva i Eleonora su u prijepodnevnim satima prodavale narcise te su na taj način pridonijele hvalevrijednoj akciji.

Zahvaljujemo svima koji su prepoznali vrijednost ove akcije!

 [više]

Međužupanijsko natjecanje "World Skills - Robotika"

Autor: Damjan Zagorec, 11. 3. 2020. 11:53

Dana 11. 3. 2020. u Srednjoj školi Zlatar održano je međužupanijsko  natjecanje strukovnih škola "World Skills Croatia – Robotika".
Natjecala su se četiri tima od ukupno 9 prijavljenih s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije.

Nakon provedbe natjecanja međužupanijsko prosudbeno povjerenstvo zaključilo je da su najbolje rezultate ostvarili:

 1. mjesto: Tomislav Kereži i Martin Hrastić (Elektrostrojarska škola Varaždin)
 2. mjesto: Karlo Batišta i Predrag Kranjčec (Srednja škola Krapina)
 3. mjesto: Luka Curiš i Fran Majdak (Srednja škola Zlatar)

Našu školu predstavljali su učenici 4. razreda naših Tehničara za računalstvo, Luka Curiš i Fran Majdak, pod vodstvom mentora profesora Tomislava Pavleka.
Čestitamo im na odličnom osvojenom 3. mjestu! Time su još jednom pokazali da pripadamo u sam vrh najboljih škola s obrazovnog područja elektrotehnike i računalstva u Republici Hrvatskoj.

Više slika u fotogaleriji.

 [više]

Zagorska televizija - Dodjela nagrada "Prometna učilica"

Autor: Vesna Pisačić, 11. 3. 2020. 10:47

 [više]

Međužupanijsko natjecanje "World Skills – Izrada programskih rješenja"

Autor: Damjan Zagorec, 11. 3. 2020. 09:56

Dana 10. 3. 2020. u I. tehničkoj školi Tesla u Zagrebu održano je međužupanijsko natjecanje "World Skills – Izrada programskih rješenja". Našu školu predstavljao je Ivan Šuštić, učenik 3.r razreda. Na natjecanju je osvojio odlično 5. mjesto. (mentor: Damjan Zagorec)

Čestitamo Ivanu!

 [više]

Literarni rad Tuga naše učenice Paule Sviben predložen za državnu smotru LiDraNo 2020.

Autor: Stela Markulin, 11. 3. 2020. 09:32

Na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo, u Krapini 10. ožujka, učenici naše škole sudjelovali su u nekoliko kategorija.

Pojedinačnim scenskim nastupom predstavili su se učenici Ivona Plečko (mentorica prof. Martina Sviben) s monologom iz romana Ciganin, ali najljepši i Leon Juriša (mentorica prof. Marina Rod Kralj) s pjesmom Tvoja staza.  U kategoriji skupnih scenskih nastupa Dramska skupina naše škole amfiteatrom Srednje škole Krapina provozala je svoje kariole te zaradila simpatije publike i žirija dramsko-scenskom igrom Kariolom po svijetu. Nastupili su glumci Elena Matejaš, Ivona Piščak, Ana Pelko, Laura Šuštić, Laura Ožegović, Iva Mikulec, Dilara Kušić, Lana Orsag, Zvonimir Matejaš i Dorijan Čvek uz tehničku podršku Marte Macan i Lare Pugar, a učenike je pripremila mentorica prof. Ivančica Tomorad. Sve nastupe, uložen trud učenika i mentora pohvalio je stručni žiri.

Na Okruglom stolu za literarno stvaralaštvo osnovnih i srednjih škola pohvaljen je rad učenice Magdalene Krsnik Zelena jabuka i učenika Domagoja Brčića Osjećaj. Stručni je žiri istaknuo literarni rad Tuga učenice Paule Sviben te ga predložio za državnu smotru LiDraNo. Mentorice učenika bile su prof. Martina Sviben i prof. Marina Rod Kralj.

U novinarskoj konkurenciji pohvaljen je rad Rvatina Matije Varge pod mentorstvom prof. Kristine Belko- Krsnik.

Čestitamo svim učenicima i mentoricama, a posebno Pauli i njezinoj mentorici prof. Marini Rod Kralj.

Slike u fotogaleriji.

                 

 [više]

Natjecanje mladeži Crvenog križa

Autor: Stela Markulin, 9. 3. 2020. 13:28

U našoj školi u subotu, 7. ožujka 2020., održano je 24. natjecanje podmlatka i mladeži Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zlatar. Sudjelovalo je ukupno šest ekipa osnovnih i srednjih škola – četiri ekipe osnovnih škola i dvije ekipe srednjih škola, Srednja škola Zlatar i Srednja škola Konjščina.

U kategoriji osnovnih škola najbolja je bila Osnovna škola Mače. Osim njih, sudjelovali su i učenici iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor, Osnovne škole Belec i Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar.

U kategoriji srednjih škola 1. mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Zlatar: Lana Pozaić, 3.u, Matea Runjak, 1.u, Lucija Jembrih, 1.u, Karla Videk, 1.u, Maja Minđak, 1.u i Barbara Dumbović, 3.u.

Pobjedničke ekipe predstavljat će GD CK Zlatar i svoje škole na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 4. travnja 2020. u Čakovcu.

Mentorica našim učenicima je Diana Javorek, dipl. oec.

U organizaciji nastavnice Diane Javorek članovi školskog Crvenog križa, Vilim Kobešćak, Iva Škrlec, Romina Vrban, Elena Matejaš, Marta Macan, Dorijan Čvek i Matija Varga sudjelovali su i na radionici realističnog prikaza ozljeda koju je provodila naša bivša učenica Mateja Spevec. Sve što su naučili na radionici uspješno su pokazali na natjecanju tako što su pomogli u pripremi manekena koji su glumili unesrećene na pozicijama iz Prve pomoći. Osim toga, sudjelovali su i u cjelokupnoj organizaciji, stoga ih posebno pohvaljujemo.

Čestitamo!

Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici su vodili brigu o zdravlju svih prisutnih koristeći dezinfekcijska sredstva.

                       

Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN ŽENA - 8. OŽUJAK

Autor: Silvija Dedović, 6. 3. 2020. 12:57

     Nježna kao srna, jaka kao stijena, jedinstveno biće zvano – žena!

                                         Sretan Dan žena.

 [više]

PROTOKOL MJERA ZAŠTITE VEZANIH UZ nCoV BOLESTI - KORONA VIRUS

Autor: Natalija Bingula, 6. 3. 2020. 12:07

Više možete pogledati ovdje.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ LATINSKOG JEZIKA

Autor: Stela Markulin, 6. 3. 2020. 08:12

U četvrtak, 5. ožujka 2020., u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održano je županijsko natjecanje iz Latinskog jezika. Na natjecanju su sudjelovali učenici srednjih strukovnih škola (zdravstveni smjer) i učenici gimnazije.

Našu školu predstavljalo je troje učenika iz 2.g razreda: Blaž Stužić, Rea Šantak i Ema Juras. Ostvarili su izvrsne rezultate i pokazali odlično znanje iz Latinskog jezika. Rea Šantak osvojila je 4. mjesto, Blaž Stužić 5., a Ema Juras 6. mjesto. Mentorica učenicima bila je profesorica Astrid Milunović.

Čestitamo!

 [više]

Prevencija raka dojke

Autor: Marija Vragović, 5. 3. 2020. 19:00

Patronažna sestra Ivona Herceg održala je 5.veljače 2020. predavanje za 3.g1, 3.lt i 3.u razred Srednje škole Zlatar na temu prevencije raka dojke. Zahvaljujemo sestri Ivani koja je je učenike upoznala s metodama samopregleda, mamografijom te rizičnim faktorima koji utječu na pojavu raka dojke.

 

 [više]

BOOKCROSSING - natječaj

Autor: Silvija Dedović, 5. 3. 2020. 12:38

Dragi učenici,

pozivamo vas da postanete rječotvorci: umjesto engleske riječi bookcrossing predložite novu hrvatsku riječ – novotvorenicu - tvorenu u skladu s normom hrvatskoga jezika. Svoj prijedlog zapišite na papir i donesite u knjižnicu.

Razred autora pobjedničke riječi bit će nagrađen pizzama.

Natječaj traje do 16. ožujka, a pobjednici će biti proglašeni 17. ožujka kad obilježavamo Dan hrvatskoga jezika.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Natalija Bingula, 5. 3. 2020. 12:32

U srijedu, 04. ožujka 2020. godine Srednja škola Zlatar bila je domaćin Županijskog natjecanja iz Matematike. Natjecalo se ukupno 40 učenika i to u osam kategorija. Nakon procjene rezultata Županijsko povjerenstvo zaključilo je da su najbolje rezultate ostvarili:

A varijanta

1. razred

 1. Marko Majstorović (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)
 2. Ena Šimunović (Srednja škola Krapina)
 3. Viktor Veverec (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)

2. razred

 1. Nika Macan (Srednja škola Krapina)
 2. Leonarda Ban (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)
 3. Hrvoje Žlepalo (Srednja škola Krapina)
 4. Anamarija Kic (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)

3. razred

 1. Jelena Daković (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)
 2. Filip Svečnjak (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)
 3. Franjo Dugorepec (Srednja škola Krapina)

4. razred

 1. Matej Zubić (Srednja škola Krapina)
 2. Ivo Veverec (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)
 3. Iris Trgovec (Gimnazija Antuna Gustava Matoša)

B varijanta

1. razred

 1. Paula Sviben (Srednja škola Zlatar)
 2. Ana Latin (Srednja škola Zlatar)
 3. Lucija Brčić (Srednja škola Zlatar)

2. razred

 1. Ivona Pavić (Srednja škola Krapina)
 2. Ivan Kuštović (Srednja škola Zlatar)
 3. Blaž Stužić (Srednja škola Zlatar)

3. razred

 1. Josip Kuljak (Srednja škola Zlatar)
 2. Antonio Macan (Srednja škola Krapina)
 3. Vida Vodolšak (Srednja škola Krapina)

4. razred

 1. Luka Završki (Srednja škola Krapina)
 2. Lana Kramar (Srednja škola Zlatar)
 3. Tin Burina (Srednja škola Krapina)

Službeni rezultati bit će objavljeni nakon revizije Državnoga povjerenstva.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima. 

Fotogalerija

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: Stela Markulin, 5. 3. 2020. 12:06

U Srednjoj školi Bedekovčina 4. ožujka 2020. održano je županijsko natjecanje iz Engleskog jezika. Naši su učenici postigli izvrsne rezultate.

Učenik Teodor Gregorić, 2.r, osvojio je odlično 3. mjesto pod mentorstvom profesorice Jasne Buljan. Učenica Tamara Ožvald, 4.g2, osvojila je 8. mjesto, a učenik Luka Mrkoci, 4.g1, osvojio je 11. mjesto. Mentorica učenicima bila je profesorica Jasna Polanović. Učenici 4.r razreda također su postigli odlične rezultate. Luka Curiš osvojio je odlično 2. mjesto, Fran Majdak osvojio je 4. mjesto, Aleksandar Hren 5. mjesto, a Romano Glavač 9. mjesto. Mentorica učenicima bila je profesorica Jasna Buljan.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama!

 [više]

Dodjela nagrada "Prometne učilice"

Autor: Marija Vragović, 3. 3. 2020. 15:03

U Srednjoj školi Zlatar 3. ožujka 2020. održana je dodjela nagrada i priznanja za učenike, mentore i škole na 2. državnom natjecanju srednjoškolaca iz poznavanja prometnih propisa „ Prometna učilica“. „Prometna učilica“ kao Web platforma namijenjena je za učenje, poučavanje i provjeru znanja iz prometne kulture, prometnih propisa i prometnih pravila s ciljem unaprjeđenja sigurnosti prometa kod djece i mladih sudionika u prometu.

Srednja škola Zlatar osvojila je 1.mjesto u konkurenciji srednjih škola Republike Hrvatske. Izvrsnim pojedinačnim rezultatima učenici 4. razreda smjer tehničar za logistiku i špediciju osvojili su odlično 1. mjesto kao razred. Učenici 3. razreda smjer tehničar za logistiku i špediciju također su postigli odlične rezultate osvojivši 2. mjesto kao razred na ovom državnom natjecanju. U pojedinačnoj konkurenciji Iva Šobak iz 1.u razreda je osvojila 3. mjesto u konkurenciji 1. razreda. Antonio Sviben i Bruno Krizmanić  iz 2.lt razreda osvojili su 2. i 3. mjesto u konkurenciji 2. razreda. Lana Pozaić iz 3.u osvojila je 2. mjesto u konkurenciji 3. razreda, dok je Petar Horvat iz 3. lt razreda osvojio 3. mjesto u istoj konkurenciji. Mihael Rod iz 4.lt razreda osvojio je 2. mjesto u konkurenciji 4. razreda. Mentori učenicima bili su Stjepan Pisačić, dipl.ing., Goran Šalika, dipl.ing. i Vesna Pisačić, dipl. inf..

 Predstavnici organizatora natjecanja gospodin Miron Huljak iz ravnateljstva MUP-a i gospodin Marijan Grmovšek iz Policijske uprave  Krapinsko- zagorske te gospođa Sandra Kabalin i gospodin Milan Stevanović iz tvrtke Moj Telekom d.o.o. podijelili su nagrade i priznanja uspješnim učenicima i mentorima te posebnu nagradu Srednjoj školi Zlatar kao najuspješnijoj školi na natjecanju.

 Zamjenica župana Krapinsko- zagorske županije gospođa Jasna Petek čestitala je nagrađenim učenicima, razredima, mentorima i Srednjoj školi Zlatar te naglasila kako očekuje odlične uspjehe i sljedeće godine. Gospodin Mladen Krušelj, pročelnik Grada Zlatara naglasio je da Srednja škola Zlatar svojim uspjesima na najbolji način promovira Grad Zlatar. Ravnateljica Srednje škole Zlatar gospođa Zdenka Rogina, dipl.iur. zahvalila je svima na sudjelovanju u ovoj svečanosti sa željom da se i sljedeće godine postignu ovako lijepi rezultati.

Više slika u fotogaleriji.

 

 [više]

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Autor: Marija Vragović, 2. 3. 2020. 15:07

Dana 02. 03. 2020. održano je natjecanje iz vjeronauka na Nadbiskupijskoj razini u Zagrebu. Natjecanje je provedeno između najuspješnijih ekipa Karlovačke županije, Krapinsko – zagorske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Našu županiju predstavljale su učenice naše škole Lorena Prugovečki 1.g, Nika Meštrović 1.g, Naomi Huđber Ivančić 1.g i Iva Šuštić 3.g2 pod mentorstvom vjeroučiteljice Martine Bistrović. Ekipa Srednje škole Zlatar ponovo je zauzela peto mjesto.

 [više]

Prometna učilica

Autor: Marija Vragović, 2. 3. 2020. 11:54

Prometna učilica i Srednja škola Zlatar
 
pozivaju Vas na 
        na svečanu dodjelu nagrada i priznanja  za sudjelovanje učenika i nastavnika na 2. državnom natjecanju srednjoškolaca iz poznavanja prometnih propisa.
Nagrade i priznanja dodjeljuju se Srednjoj školi i učenicima, i to:
 
- za osvojeno 1. mjesto Srednje škole Zlatar u konkurenciji srednjih škola Republike Hrvatske
 
- za osvojeno 1. mjesto 4.lt  i 2. mjesto 3.lt razreda  tehničara za logistiku i špediciju u konkurenciji razreda
 
- u pojedinačnoj konkurenciji za osvojena izvrsna mjesta učenika Srednje škole Zlatar 
 
 
 
Nagrade će se održati 3.ožujka 2020. (utorak) u 12,00 sati u višenamjenskom prostoru Srednje škole Zlatar.
 
Radujemo se Vašem dolasku.
 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Marija Vragović, 27. 2. 2020. 08:13

U srijedu, 26.2.2020., obilježili smo Dan ružičastih majica koji smo ove godine popratili geslom "Promjena počinje u nama" te razmjenom poruka kojima smo drugima uljepšali dan. Preuzeli smo odgovornost na sebe te smo se osjećali bolje. Nekada mala sitnica puno znači i radi veliku promjenu.

 [više]

1. I 3. NAGRADA NA ZLATARSKOM FAŠNIKU

Autor: Stela Markulin, 26. 2. 2020. 08:07

Učenici Srednje škole Zlatar jučer su sudjelovali na tradicionalnom zlatarskom Fašniku. Ukupno je iz naše škole sudjelovalo deset skupina.

Prema ocjeni stručnog žirija 1. nagradu osvojili su učenici 1. u razreda: Matea Runjak, Karlo Žugec, Dario Herceg, Lucija Jembrih, Petra Prišćan, Karlo Jerneić, Martina Šaronja i Maja Minđak. Svojom duhovitom predstavom „Predsjednički zbori“ osvojili su stručni žiri i publiku.

Učenici 1.g razreda,  Leon Juriša, Nika Meštrović, Laura Završki i Lorena Prugovečki, osvojili su 3. nagradu, a predstavili su se plesnom izvedbom na temu „Ghostbusters“.

Pohvaljujemo i učenike 1.r, 1.lt, 3.g1, 3.g2, 3.r, 3.lt, 3.u i 4.u razreda za ideju i aktualnost.

U ime organizatora i zaposlenika Škole zahvaljujemo svim našim učenicima što su se uključili!

   

                              

Više fotografija pogledajte u Fotogaleriji

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Marija Vragović, 25. 2. 2020. 10:12

U srijedu obilježavamo Dan ružičastih majica. Zašto?

Promijeniti možemo samo sebe. Ako se svaki čovjek promijeni nabolje, svima će biti bolje. Zato učinite jednu stvar….

U srijedu 26.2.2020. pošalji poruku osobi koja je iza tebe u imeniku (onaj zadnji neka pošalje prvom po abecednom redu). Nema veze je li ti ta osoba draga, jeste li najbolji prijatelji ili nikada ne pričate jer nemate ništa zajedničko. Pošalji poruku u kojoj ćeš navesti u čemu je ta osoba dobra i zbog čega treba biti sretna. Učini da se druga osoba osjeća bolje.

 

Ti učini promjenu. Zato što možeš.

 

Ako želiš, odjeni ružičastu majicu kao znak toga da ne želiš doživjeti vršnjačko nasilje niti želiš da ga drugi doživljavaju.

Promjena počinje u nama.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Stela Markulin, 20. 2. 2020. 11:25

Dana 19. 2. 2020. u Srednjoj školi Zabok održano je Županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika.

Naši su učenici postigli sljedeće rezultate:
Kategorija II – Lista A

5. mjesto – Karlo Galunić, 3. g1

9. mjesto – Zvonimir Matejaš, 3. g2


Kategorija II – Lista B

2. mjesto – Luka Popijač, 3. g2

Mentorica učenicima bila je profesorica Nataša Krajačić.

Čestitamo!

 

 [više]

ODLIČNA DVA PRVA MJESTA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE

Autor: Vesna Pisačić, 17. 2. 2020. 11:55

Dana 14. 2. 2020. u Školi za umjetnosti, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održano je Županijsko natjecanje iz Informatike.

I ove su godine naši učenici postigli odlične rezultate.


U kategoriji osnove informatike - gimnazije

1. mjesto - Blaž Stužić, 2. g, mentorica Vesna Pisačić, dipl. inf.

5. mjesto - Katarina Majdak, 2. g, mentor Damjan Zagorec, dipl. inf.

6. mjesto - Florijan Polančec, 4. g, mentor Damjan Zagorec, dipl. inf.


U kategoriji Osnove informatike - strukovne škole

1. mjesto - Luka Curiš, 4. r, mentor Damjan Zagorec, dipl. inf.

9. mjesto - Matija Behin, 4. r, mentor Damjan Zagorec, dipl. inf.


U kategoriji Algoritmi – 2. razred

3. mjesto - Filip Mikulec, 2.r, mentor: Srećko Sviben, dipl. ing. el.


U kategoriji Algoritmi – 4. razred

5. mjesto – Fran Majdak, 4. r, mentor Damjan Zagorec, dipl. inf.

 

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima!

Ostale fotografije možete pogledati u fotogaleriji Županijsko natjecanje iz informatike.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta – Tjedan sigurnijeg interneta u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Vesna Pisačić, 14. 2. 2020. 11:49

Dan sigurnijeg interneta – Tjedan sigurnijeg interneta u Srednjoj školi Zlatar
 
                             

Srednja škola Zlatar je ove godine čitavi tjedan (10.02.-14.02.) posvetila sigurnijem internetu.
Na sam Dan sigurnijeg interneta učenici su rješavali online kviz za djecu i mlade, mogli su pogledati izložbu plakata u višenamjenskom prostoru škole. Razrednici, psihologinja i pedagoginja su na satovima razrednih odjela razgovarali na temu sigurnijeg interneta. Nastavnici informatike/računalstva su na svojim satovima obrađivali teme vezane uz sigurnost na internetu, razgovarali s učenicima za što najčešće koriste internet, o dobrim i lošim stranama interneta te kakav bi internet oni željeli. Nakon toga su učenici u alatu Canva izrađivali digitalne plakate i infografike koje se mogu vidjeti na mrežnoj stranici Tjedan sigurnijeg interneta.
Mrežnu stranicu su izrađivali članovi web grupe pod vodstvom prof. Vesne Pisačić. Na stranici se nalaze poveznice na filmove, korisne web stranice s temama vezanih uz probleme i sigurnost na internetu te digitalne plakate i  plakate s izložbe.
Stranicu su koristili razrednici kako bi se bolje pripremili za sat razrednog odjela, na temu sigurnijeg interneta.
Stranica se još uvijek dopunjuje i nadograđuje jer su neke od aktivnosti još u tijeku do kraja tjedna.
Plakate za izložbu u višenamjenskom prostoru su radili razrednici sa svojim učenicima. Na plakatima se može pročitati što učenici misle o dobrim i lošim stranama interneta, o dobrim i ložim stranama društvenih mreža, te kakav bi internet ustvari željeli. Mogu naučiti kako prepoznati e-nasilje i što ako netko objavi njihove privatne fotografije ili video na internetu. Mogu provjeriti boluju li od selfitisa i jesu li digitalni domorodci ili digitalni imigranti. Mogu pročitati priče o hrvatskim naivcima.

Također smo ispisali i izložili digitalne plakate koje su učenici radili na nastavi s nastavnicima Anom Stinčić, Stjepanom Pisačićem, Dubravkom Čubekom, Damjanom Zagorcem i Vesnom Pisačić.

Psihologinja Marija Vragović je s 2. razredima na satovima SRO-a obrađivala teme 'Elektroničko seksualno nasilje' i 'Zaštita od seksualnog elektroničkog nasilja', kao dio projekta SNEP program kojeg je izradila Ženska soba. Naša škola se uključili u implementaciju programa.

Razrednici ostalih razreda su tokom tjedna, za vrijeme SRO-a razgledali izložbu plakata, u učionici su pogledali neke od ponuđenih filmova i porazgovarali o temama vezanim uz opasnosti i sigurnost na internetu.

Učenici naše škole su predstavili svoj video uradak pod nazivom 'Reagiraj na nasilje!'. Video su su izradili učenici koji su sudjelovali na kreativnim radionicama izrade videa tijekom svibnja i lipnja 2019.  u Centru za mlade KZŽ u sklopu projekta #alarmirajse. Autori videouratka su Matija Varga, Blaž Stužić i Karlo Preis. Video se može pogledati na poveznici.

Svi materijali korišteni na nastavi informatike, satovima razrednika i učenički radovi nalaze sa ne poveznici

https://sites.google.com/view/tjedansigurnijeginternetata/po%C4%8Detna-stranica

 

 

 [više]

ZALJUBLJENIMA I ONIMA KOJI ĆE TO TEK POSTATI....SRETNO VALENTINOVO!

Autor: Silvija Dedović, 14. 2. 2020. 10:51

 [više]

Gostovanje u emisiji 'Veterani mira'

Autor: Vesna Pisačić, 12. 2. 2020. 18:38

U subotu, 8. veljače 2020. god., naše učenice Tamara Ožvald  i Marta Prugovečki iz 4.g2 razreda u pratnji prof. Snježane Švaljek gostovale su u emisiji „Veterani mira“ na HTV-u.  Zajedno s gospodinom Radmilom Pavalićem, tajnikom udruge UVSPDR Baruni iz Stubičkih Toplica, prezentirale su projekte u kojima naša škola surađuje sa spomenutom udrugom.

        

Naime, u sklopu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu, članovi udruge već nekoliko godina drže predavanja na temu Domovinskog rata učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda Srednje škole Zlatar, pridonoseći tako boljem razumijevanju te teme.

Osim spomenutih predavanja naši učenici već nekoliko godina sudjeluju i u likovno-literarnom natječaju „Promicanje istine o Domovinskom ratu“, pa su tako Tamara i Marta prošle školske godine osvojile prve nagrade na spomenutom natječaju. Ove godine Tamara je osvojila četvrtu nagradu za literarni rad, a Marta posebnu nagradu kao učenica koja je tri puta sudjelovala na natječaju. Pritom valja spomenuti da njezin rad, za koji je prije dvije godine osvojila treće mjesto,  krasi zahvalnice udruge UVSPDR Baruni kao logo.

Osim spomenutih učenica, ove će godine nagrade i priznanja za sudjelovanje u likovno-literarnom natječaju dobiti i Laura Završki, 1.g, te Elena Matejaš, 2.u, pod mentorstvom profesorice Marine Rod Kralj, dok je mentorica Tamari Ožvald bila prof. Ivančica Tomorad.

Tamarinu pjesmu Brat možete pročitati na poveznici.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici HRT-Veterani mira-O projektima UVSPDR "BARUN"

 [više]

Natječaj za izložbu fotografija na temu Moja domovina

Autor: Stela Markulin, 12. 2. 2020. 10:47

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Moja domovina. Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje ljepota koje nas okružuju, na školu i prijatelje, na izlete i igru. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše  otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati u jednostavnim i svakodnevnim situacijama ljepote svog kraja.

Natječaj je otvoren do 01. ožujka 2020. godine, a o odabiru fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud.

Odabrane fotografije biti će izložene na prigodnoj izložbi u Zagrebu tijekom završnog natjecanja Ponos domovine od 3. do 5. travnja, a za autore tri najuspješnije fotografije osigurane su prigodne nagrade!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta, 11.02.2020.

Autor: Vesna Pisačić, 11. 2. 2020. 13:09

Danas se širom svijeta obilježava Dan sigurnijeg interneta. I naša škola se uključila u obilježavanje izradom i izložbom digitalnih plakata, rješavanjem online kviza te razgovorom s učenicima o problemima i opasnostima na internetu. CIjeli ovaj tjedan će biti posvećen sigurnosti na internetu.

Radove naših učenika možete pogledati na poveznici Tjedan sigurnijeg interneta.

Više informacija o Danu sigurnijeg interneta možete pronaći na stranicama http://www.dansigurnijeginterneta.org/ i  csi.hr

Online kviz za djecu i mlade organizira se 11. veljače 2020. godine u razdoblju od 9.00 do 19.00 sati.

          

Preuzmi mobilnu aplikaciju i riješi kviz

www.dansigurnijeginterneta.org

Pobjednike kviza očekuju vrijedne nagrade.

 [više]

BOOKCROSSING U SŠ ZLATAR

Autor: Silvija Dedović, 11. 2. 2020. 10:34

Znate li što je BookCrossing? 

       BookCrossing funkcionira po principu da se na javnom mjestu ostavi knjiga (privatna, ne iz vlasništva knjižnice) s porukom  

            PROČITAJ ME! 

Nakon čitanja knjiga se vraća na isto mjesto i ostavlja na čitanje nekom drugom....                   

 Ako imaš doma neku zanimljivu knjigu, a ne znaš kud bi s njom:

 •  donesi ju (anonimno) i odloži na „šank“ kod knjižnice.
 • a ujedno si možeš uzeti već odloženu knjigu te ju nakon čitanja vratiti na „šank“ kod knjižnice da ju može pročitati i netko drugi…..
 • možeš napisati na post it blok kratku ali poticajnu napomenu o knjizi i zalijepiti ju na knjigu….

       (zanimljiva, poučna, inspirativna, i sl).

Napomena:

Knjige (privatne, ni slučajno iz fonda školske knjižnice!!!) mogu anonimno ostavljati i/ili uzimati  učenici ali i svi djelatnici škole.

Slikovni rezultat za bookcrossing

 

 [više]

Projekt Zdravo!

Autor: Stela Markulin, 5. 2. 2020. 14:42

Srednja škola Zlatar u školskoj godini 2019/2020. nastavila je sudjelovanje u provedbi Programa promocije bezalkoholnih navika kod mladih Zdravo!, kojega koordinira Centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj CEDAR iz Zagreba.

Svrha je projekta Zdravo! promocija bezalkoholnih te poticanje zdravih životnih navika u mladenačkoj i kasnije u odrasloj dobi. Aktivnosti unutar projekta namijenjene su učenicima i roditeljima srednjoškolske dobi.

U našoj školi ove se godine dobrovoljno javilo 10 vršnjačkih edukatorica: Tamara Ožvald, Marta Prugovečki, Marcela Čehulić, Simona Vidoša i Andrea Ponjan iz 4.g2 razreda te Ana Soić, Viktorija Adanić, Katarina Božić, Helena Jeličić i Veronika Eršek iz 4.lt razreda. One će pedagoške radionice provoditi s učenicima prvoga razreda.

Prvu radionicu u ovoj školskoj godini, pod nazivom Zajednička priča, danas su održale učenice Ana Soić i Viktorija Adanić iz 4.lt razreda i bile su izvrsne u njezinu provođenju.

                

 [više]

"RECIKLAŽA NIJE GNJAVAŽA"

Autor: Silvija Dedović, 5. 2. 2020. 12:44

                                          Pozivamo vas

da pogledate eko izložbu u višenamjenskom prostoru koju su izradili gimnazijski razredi na temu reciklaže.

 

 [više]

Tehničari za logistiku i špediciju posjetili Fakultet prometnih znanosti

Autor: Vesna Pisačić, 4. 2. 2020. 00:07

  Učenici 4. lt razreda su u srijedu, 29.siječnja 2020. godine, posjetili Fakultet prometnih znanosti gdje se održao Dan otvorenih vrata. Dan otvorenih vrata organizirao se u znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Učenici su  prisustvovali uvodnom predavanju na kojem je predstavljen Fakultet i njegovi studijski programi.
Učenici mogu birati između tri studijska programa: Promet, Inteligentni transportni sustavi i logistika te Aeronautika, a unutar tih programa na izboru im je više smjerova.

Naglašeni su novi kriteriji upisa te se za prva dva navedena studijska programa boduje matematika (B razina),  uspjeh u srednjoj školi i fizika, koja nije uvjet, ali donosi bodove, ako se položi. 

Predavači su bili dekan Fakulteta prof.dr.sc. Tomislav Josip Mlinarić, član Odbora za promociju fakulteta prof.dr.sc. Grgo Luburić, te prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Ivan Grgurević.
Nakon uvodnog predavanja učenicima je, u dobro organiziranim i vođenim grupama, prezentiran rad pojedinih laboratorija.
Učenici su posjet obavili u pratnji nastavnika Diane Javorek, dipl. oec. i Stjepana Pisačića, dipl.ing.
Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

 
 [više]

Naše učenice sudjelovale na manifestaciji noć muzeja u svetištu Majke Božje Gorske u Loboru

Autor: Vesna Pisačić, 3. 2. 2020. 19:06

Učenice naše škole, Elena Vertuš i Ana Marija Turčin, sudjelovale su u petak, 31. siječnja 2020. na manifestaciji Noć muzeja u svetištu Majke Božje Gorske u Loboru.

Posjetitelji su uz zanimljiv program, mogli razgledati najstarije svetište u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i starokršćansku krstionicu.

Na noći muzeja nagrađeni su i najbolji učenici iz osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u kreativnom natječaju 'Arheološki vremeplov“. U kategoriji srednjih škola prvu nagradu  (400 kn) osvojila je naša učenica Ana Marija Turčin iz 3. razreda upravnih referenata. Ona je izradila prezentaciju na temu ''Krstionica u Loboru''. Drugu nagradu (300 kn) osvojio je Marin Markuš iz Srednje škole Bedekovčina (mentor: dr. art. Robert Kuhar, prof.), a treću nagradu (200 kn) Rafael Anočić, iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću – Zabok (mentorica: Marina Buhin.)

Našoj učenici Eleni Vertuš dodijeljena je utješna nagrada u iznosu od 100 kn, kao i ostalim učenicima iz SŠ Bedekovčina i ŠUDIGO Zabok, koji su sudjelovali na natječaju. Elena je izradila prezentaciju na temu "Hrvatski pleter".

Mentorica našim učenicima bila je prof. Vesna Pisačić.

 [više]

BAJKA U SUVREMENOJ KULTURI

Autor: Silvija Dedović, 3. 2. 2020. 12:13

     Budući da se pojam bajke povezuje uz djecu  i njihovo odrastanje, odnosno ulazak u svijet odraslih, često se javlja pitanje jesu li tradicionalne bajke primjerene djeci našeg doba.      

      Generacije djece 21. stoljeća susrećemo na stanicama, na ulici, u kafićima zadubljene u chatanje, igrice i surfanje društvenim mrežama, usredotočene na zaslone pametnih telefona.

      Pogledajte u našem višenamjenskom prostoru kako su učenici 1. g, također jedna generacija Z, internet ili kraće I Generacija, ispričali vječne bajke Pepeljugu, Snjeguljicu i sedam patuljaka, Tri praščića te Carevo novo ruho.

Bajke su izrađivane u sklopu programa hrvatskog jezika sa profesoricom Marinom Rod Kralj.

 [više]

NAŠI UČENICI SUDJELOVALI SU NA MANIFESTACIJI NOĆ MUZEJA

Autor: Silvija Dedović, 3. 2. 2020. 09:35

               U petak, 31. siječnja, na manifestaciji Noć muzeja u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar, naši su se učenici likovno izražavali na temu "Zlatar u kakvom bih želio živjeti".

      Različitim tehnikama pokušali su izraziti svoje viđenje grada Zlatara kao grada po mjeri mladih.

      Sudjelovali su učenici 3.g1 razreda: Ana Bartolović, Lana Ožvald i Jurica Kunić, učenici 1.g razreda: Lucija Brčić, Nives Tenšek i Nika Meštrović, te učenici 3.r razreda: Dačnik Igor i Štabek Mateo.

Galerija izvorne umjetnosti Zlatar uskoro slavi 50 godina postojanja.

 [više]

PRVO MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ VJERONAUKA

Autor: Stela Markulin, 30. 1. 2020. 14:08

I ove godine županijsku razinu natjecanja otvara natjecanje iz vjeronauka. Županijsko natjecanje održano je 29. 1. 2020. u Srednjoj školi Konjščina. Ukupno je sudjelovalo osam srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Našu školu predstavljale su učenice Lorena Prugovečki, 1.g, Nika Meštović, 1.g, Naomi Huđber Ivančić, 1.g i Iva Šuštić, 3.g2 pod mentorstvom vjeroučiteljice Martine Bistrović. Ekipa Srednje škole Zlatar ponovo je zauzela prvo mjesto, a učenica Nika Meštrović najuspješnije je riješila test.

Našim učenicima predstoji daljnji krug natjecanja na nadbiskupijskoj razini u Zagrebu gdje će se 2. 3. 2020. susresti s najuspješnijim ekipama Karlovačke županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. 

Želimo im puno sreće i uspjeha u daljnjem krugu natjecanja.

               

 [više]

Evakuacijski plan

Autor: Marija Vragović, 28. 1. 2020. 11:01

Dragi učenici, 

u 8.53 minute dogodio se potres 6 km sjeveroistočno od Marije Bistrice. Potres je bio umjerene jačine.Ukoliko dođe do ponovnog potresa pokrenut ćemo protokol za evakuaciju. U privitku se nalazi evakuacijski plan, koji je izložen i na svim oglasnim pločama u razredima te vas molimo da ga detaljno proučite.

/upload/ss-zlatar/images/newsimg/1774/File/Protokol.pdf

 [više]

Preventivni program

Autor: Marija Vragović, 23. 1. 2020. 12:45

U četvrtak 23.1.2020. liječnica školske medicine iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko zagorske županije dr. Očić Leljak održala je predavanje za učenike prvih razreda o prevenciji spolnoprenosivih bolesti.

 [više]

Radionice programiranja i robotike u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru

Autor: Vesna Pisačić, 20. 1. 2020. 16:03

 
U petak, 17. siječnja 2020, u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru održane su tri radionice programiranja i robotike uz pomoć LEGO Mindstorms robota. Na radionicama je sudjelovalo oko 70 učenika (50 učenika 5. do 8. razreda iz Osnovne škole Ante Kovačića i još 20-ak učenika iz Srednje škole Zlatar), te njihovi nastavnici Nina Posarić iz OŠ Ante Kovačića i Vesna Pisačić Damjan Zagorec iz SŠ Zlatar.
Radionice je vodio Tomislav Jagušt, a organizirane su u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.
Više informacija možete pronaći na poveznici.
Više fotografija možete pronaći u fotogaleriji.

 

 [više]

ODLUKA O RASPISIVANJU JAVNOG NATJEČAJA ZA DAVANJE U ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA

Autor: Natalija Bingula, 20. 1. 2020. 07:44

Obavještavamo vas da je Srednja škola Zlatar raspisala natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora. Natječaj je objavljen dana 19.01.2020.g. u "Večernjem listu". 

Cijeli tekst natječaja možete pročitati i na linku Natječaj-zakup poslovnog prostora.

 [više]

Upisi u 1. razred

Autor: Marija Vragović, 17. 1. 2020. 11:40

Drage osmašice i dragi osmaši,

Srednja škola Zlatar vas poziva da se već sada informirate o upisima u 1. razred srednje škole. Sve vezano uz upise možete pratiti na poveznici http://www.ss-zlatar.skole.hr/upisi gdje možete  izračunati koliko biste bodova imali za prijavu u programe Srednje škole Zlatar prema prošlogodišnjim uvjetima.

 

Više o samim programima pročitajte na sljedećim poveznicama:

Dan otvorenih vrata održat ćemo u travnju, no naša su vam vrata uvijek otvorena. Dođite u školu i upoznajte nas već sada!

Za sve informacije i vođeni obilazak nazovite 049/467-169 ili nas kontaktirajte na mail škole ss-zlatar@kr.htnet.hr .


 

 [više]

Početak 2. polugodišta

Autor: Marija Vragović, 3. 1. 2020. 11:29

Dragi učenici, sretna vam nova 2020. godina.

Pregledajte bilježnice i popunite što vam nedostaje, stavite špice u tehničke olovke i pripremite gumice jer nastava počinje u utorak 7.1.2020. prema redovnom rasporedu.

1. i 3. razredi su u jutarnjoj smjeni. 

 

 [više]

SVIMA VAM ŽELIMO BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU

Autor: Silvija Dedović, 23. 12. 2019. 12:26

 [više]

BOŽIĆNI SAJAM DOBRIH ŽELJA I VESELJA.....

Autor: Silvija Dedović, 23. 12. 2019. 10:43

       "Božić dolazi....tiho na prstima".... a u našoj školi u tijeku je naš Božićni sajam s puno glazbe, plesa, ponude finih jela i pića na štandovima koje pripremaju učenici.

      U sklopu Božićnog sajma pogledali smo i prigodnu priredbu Ususret Božiću na kojoj su sudjelovali pjesmom, plesom i recitacijama naši sadašnji ali i bivši učenici Andreja Belužić i Antonio Hranić, te školski zbor pod vodstvom prof. Jelene Sviben.

      Na našem Božićnom sajmu održati će se i Pub kviz, Matematički kviz, radionica Prometna učilica, te uz živu glazbu  i ples još i tobmola sa zanimljivim i vrijednim nagradama naših sponzora.

   Ovim se putem posebno zahvaljujemo našim bivšim učenicima koji su nam svojim sudjelovanjem uljepšali ovogodišnji sajam.

Ako ste negdje u blizini, pridružite nam se i uživajte zajedno s nama!

Učenike i djelatnike zabavljaju muzičari -  Marko Prlić, 4.g2, Blaž Stužić, 2.g, Dario Herceg, 1.u, te naši bivši učenici Nikola Lončar, Kristijan Pavlek i Matija Benčić, te Matija Žučko.

 

Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

Pripreme za VI. božićni sajam...

Autor: Stela Markulin, 20. 12. 2019. 17:09

U našoj školi u tijeku su pripreme za VI. božićni sajam dobrih želja i veselja koji će se održati u ponedjeljak, 23.12.2019., u prostorijama Srednje škole Zlatar. Osim prigodne priredbe Ususret Božiću, održat će se razni kvizovi: Pub kviz, Matematički kviz, radionica "Prometna učilica". Uz bogatu ponudu jela i pića na štandovima koje pripremaju učenici, bit će puno glazbe i plesa. Prihod sajma namijenjen je za uređenje "Učeničkog kutka". 

                                               Pridružite nam se i veselite zajedno s nama! 

                                                                                                                                

 

 [više]

Tin Margetić pobjednik Toni Milun lige

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 19. 12. 2019. 08:02

Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske održana je 12. prosinca diljem Hrvatske pa tako i u  našoj školi.

Trideset naših matematičara sudjelovalo je  u Toni Milun ligi - novom edukativnom kvizu poznatog profesora matematike Tonija Miluna. Tin Margetić, učenik 4.g2 razreda, osvojio je 1. mjesto u Toni Milun ligi te tako proslavio našu školu na Večeri matematike. Čestitamo Tinu!

 [više]

Posjet Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu

Autor: Stela Markulin, 18. 12. 2019. 10:35

U utorak, 17.12.2019. godine, učenici srednje škole Zlatar posjetili su Kuću sv. Josipa, dom karmelićanki za (ne)zbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Kroz cijeli tjedan prikupljali su darove, odjeću, higijenske potrepštine i slično. Dan su proveli igrajući se i razgovarajući s djecom i karmelićankama. Dok su djevojčice češljale barbike i igrale društvene igre, dečki su svi zajedno igrali nogomet. Dječja lica krasili su osmjesi. Po odlasku svi su se izgrlili jer to je ono što je njima najviše potrebno - zagrljaj i dodir. Čuvajte svoje najmilije i dobro brinite o njima. Budite zahvalni za svoju obitelj i zajednicu u kojoj živite.

                                                                            Ivona Piščak, 3.g2 
 
Zahvaljujemo se Obrtu za autoprijevoz Hanžek koji nam je i ove godine omogućio besplatan prijevoz do Hrvatskog Leskovca. 

                                              

 

 [više]

BOŽIĆNI SAJAM DOBRIH ŽELJA I VESELJA

Autor: Natalija Bingula, 17. 12. 2019. 10:38

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 13. 12. 2019. 18:19

U četvrtak 12.12. odigrano je prvo kolo županijskog natjecanja iz nogometa u konkurenciji mladića.Odigrali smo dvije utakmice, s Pregradom i s Bedekovčinom. Nažalost, jednu i drugu utakmicu smo izgubili i ispali iz daljnjeg natjecanja. Čestitke dečkima na trudu i borbi!
 

 [više]

Bez promila

Autor: Marija Vragović, 13. 12. 2019. 18:17

U srijedu 11.12.2019. učenici 3.g1 i 3.u razreda sudjelovali su na radionici Mreže udruga Zagor " Bez promila". Akcija ima za cilj smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača i vozačica i onih koji će tek pristupiti polaganju vozačkog ispita. 

 [više]

UREĐUJEMO ŠKOLU ZA BOŽIĆ....

Autor: Silvija Dedović, 13. 12. 2019. 12:25

               Izradi božićnih ukrasa za uređenje višenamjenskog prostora odazvali su se učenici:

Tea Jagarinec (1.r), Lana Pugar, Dea Vidiček, Leonarda Gašpar (3.g2), Anamarija Turčin, Tamara Zebec, Lana Pozaić, Elena Vertuš, Klanfar Monika (3.u), Patrik Kebet, Tomislav Prlić, Mateo Štabek (3.r,), Iva Mikulec, Dora Martinuš, Jurica Kunić (3.g1), Nika Meštrović, Anamarija Petrić, Lorena Prugovečki (1.g) i Marinela, Lorena i Sara iz 1.u, Emanuela Petanjek, Antonija Hrgetić, Lucija Cecelja i Lana Tuškan (3.lt)

Više slika možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

Mali adventski sajam u gradu Zlataru

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 10. 12. 2019. 17:14

U subotu, 7.12.2019. godine, Učenička zadruga "Zlatharia" sudjelovala je na malom adventskom sajmu na Trgu slobode u Zlataru u sklopu manifestacije Zlatarska božićnica 2019.. Uz predstavnike različitih zadruga i udruga s područja grada Zlatara koji su predstavili svoje proizvode, organiziran je i glazbeni program te dolazak sv. Nikole u organizaciji Župe Zlatar.

Učenička zadruga izložila je svoje raznovrsne proizvode božićnog karaktera i na najljepši način predstavila Srednju školu Zlatar.

 [više]

Kad se male ruke slože...

Autor: Stela Markulin, 6. 12. 2019. 16:39

Članovi Učeničke zadruge Zlatharia marljivo izrađuju božićne ukrase i nakit. Izrađenim ukrasima predstavit će se sutra, 7. prosinca 2019., na Malom adventskom sajmu na Trgu slobode u Zlataru gdje će posjetitelji moći i kupiti izložene radove.

Ukrasi koje izrade učenici krasit će i našu školu tijekom ovih božićnih blagdana.

                        

 [više]

USUSRET BOŽIĆU...

Autor: Natalija Bingula, 6. 12. 2019. 12:01

Blagdani su vrijeme kojem se svi vesele. Tada je sve čarobno, baš kao u bajci. Našom školom već se širi svjetlost lampica, a zvukovi božićnih pjesama samo što ne odzvanjaju hodnicima.

Srca su nam svima ispunjena radošću, ljubavlju i toplinom. Vrijeme provodimo s onima koje volimo, s ljudima koji nas čine sretnima. Nesebično poklanjamo ljubav i dobrotu, pomažemo jedni drugima, brinemo se jedni za druge. Našim domovima i našom školom šire se smijeh i veselje i sve nas veže čvrsta nit zajedništva.

Sretni smo jer imamo krov nad glavom, toplinu doma, radost obitelji i zajedništvo prijatelja. Nažalost, mnogi tvoji vršnjaci to nemaju. No, to ne znači da im ne možemo, barem nakratko, vratiti osmijeh na lice. Kako bismo im pokazali da nisu sami i da mislimo na njih, pozivamo te da se uključiš u akcije koje se ovih dana odvijaju u našoj školi. Malim, prigodnim poklonom nekome možeš uljepšati ovo blagdansko vrijeme. Akcijom „Svim na zemlji mir, veselje“ prikupljaju se pokloni za nezbrinutu djecu u domu u Hrvatskom Leskovcu. Pokloni se prikupljaju ispod bora do 16. prosinca 2019. Osim ove, u školi se provodi i Caritasova akcija „Za 1000 radosti“. Moto Caritasa ove je godine „Probudi dobro u svijetu“. Neka to bude i tvoj moto, neka dobrota krene od tebe.

Zapamti, činiti dobro i biti plemenit vrlina je sretnih i zadovoljnih ljudi.

 

 [više]

Humanitarni koncert "Za Jelenine oči"

Autor: Marija Vragović, 4. 12. 2019. 14:24

Našoj bivšoj učenici Jeleni Veček potrebna je pomoć i naša škola se odlučila uključiti u akciju skupljanja sredstava za njenu operaciju.  

Stoga molimo da se svi zajedno odreknemo jedne kave ili čokolade ili neke svote koju možemo odvojiti i do petka 6.12.2019. godine unutar razreda i u zbornici prikupimo sredstva kako bismo ih uključili u akciju Udruge invalida Bedekovčina. Blagajnici prikupljena sredstva trebaju predati u petak u jutarnjoj smjeni u tajništvo, a u popodnevnoj pedagoginji. Sredstva ćemo kao škola uplatiti na račun humanitarne akcije, no ako netko želi ići i na koncert koji će se održati u nedjelju 8.12.2019. u Bdekovčini više je nego dobrodošao.

Blagdansko vrijeme nam ove godine nudi da nekome darujemo najveći dar, dar vida. Poklonimo ga zajedno našoj Jeleni!

 [više]

Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta

Autor: Stela Markulin, 3. 12. 2019. 18:22

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 6. prosinca 2019. održat će se Dan otvorenih vrata za učenike viših razreda srednjih škola. 

Detaljan program Dana otvorenih vrata i obrazac za prijavu nalazi se na sljedećem linku: http://www.efzg.unizg.hr/za-studente-29717/zivot-na-efzg-u/dan-otvorenih-vrata-za-srednjoskolce/39754

 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U UTORAK, 03.12.2019. GODINE

Autor: Vesna Pisačić, 2. 12. 2019. 19:57

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u utorak,  03.12.2019. godine nastava odvijati u obje smjene prema rasporedu sati:

2. i 4. razredi u jutarnjem turnusu

1. i 3. razredi u popodnevnom turnusu.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U UTORAK, 03.12.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 2. 12. 2019. 13:22

Obavještavaju se roditelji i učenici da se prema sada dostupnim informacijama dana 03.12.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za  4.r i 4.g1 razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

4.r razred imat će Politiku i gospodarstvo (1. i 2. sat), SoR (3. i 4. sat), AVP (5. sat) i EI (6. sat).

4.g1 razred imat će Matematiku (1.- 3. sata), Matematiku-izbornu (4. i 5. sat), Likovna umjetnost 6. i 7. sat)

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 

Važna napomena:

Obavještavaju se roditelji i učenici da tijekom današnjeg dana odnosno u popodnevnim satima traju pregovori sindikata i Vlade RH.

U slučaju da se tijekom današnjeg dana u popodnevnim ili večernjim satima postigne sporazum o prekidu štrajka i navedeno objavi preko sredstava javnog priopćavanja pozivaju se svi učenici da sutra dođu na nastavu.

O navedenom odnosno o održavanju nastave za sutrašnji dan mogu kontaktirati i razrednike.

 [više]

Obilježavanje 30 godina Konvencije o pravima djeteta

Autor: Damjan Zagorec, 2. 12. 2019. 10:06

20. studenoga 2019. godine u Sabornici  Hrvatskog sabora održana je sjednica djece, mladih i saborskih zastupnika, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i u organizaciji Saveza društava „Naša djeca” Hrvatske, Ureda pravobraniteljice za djecu i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Sjednica je organizirana u povodu 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta i obilježavanja Svjetskog dana djeteta, s ciljem promicanja participacije djece i mladih u donošenju odluka koje utječu na njihove živote. 

Magdalena Krsnik, učenica 4. razreda smjer upravni referent, sudjelovala je na obilježavanju ovog važnog događaja kao članica Mreže mladih savjetnika pri Uredu pravobraniteljice za prava djeteta. Naime, Magdalena je jedna od dvadesetero mladih savjetnika koji predstavljaju čitavu Hrvatsku. Na svojim sastancima raspravljaju o različitim problemima mladih od obrazovanja, nasilja, klimatskih promjena kao i o participaciji mladih u društvenom i političkom životu. Oni daju pravobraniteljici različite preporuke i prijedloge te ukazuju na najčešće probleme mladih. Naša Magdalena je nakon svečane sjednice sudjelovala i u razgovoru za Hrvatski radio gdje je uz ostale kolege govorila o radu Mreže mladih savjetnika i njihovim projektima.

 

 

 

 

 

 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PONEDJELJAK, 02.12.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 29. 11. 2019. 12:05

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 02.12.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim  za 1.r i 1.g razred za koje se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

1.r razred imat će Tehničko dokumentiranje (1.- 4. sata) i Matematiku (5. - 7. sata).

1.g razred imat će Matematiku (1.- 4. sata) i  Glazbenu umjetnost (5. - 7. sata).

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

POZIV NA ALIAS 11.12.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 29. 11. 2019. 08:02

Mreža udruga Zagor zajedno s mladima ponovno organizira turnir u društvenoj igri “Alias” i poziva sve zainteresirane da se pridruže i pokažu svoje umijeće objašnjavanja i pogađanja 11. prosinca 2019. u Centru za mlade KZŽ (Trg svete Jelene 6, Zabok). 

Zainteresirani se prijavljuju u paru putem linka na način da samo jedan sudionik prijavljuje sebe i partnera/icu.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PETAK, 29.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 28. 11. 2019. 13:14

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 29.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim  za  4.g1 razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

4.g1 razred imat će Matematiku (1.- 3. sata), Matematika- izborna (4. i 5. sat) i Glazbenu umjetnost (6. i 7. sat).

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U ČETVRTAK, 28.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 27. 11. 2019. 12:55

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 28.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za  1.r razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati i to: Tehničko dokumentiranje (1. i 2. sat) i Matematiku (3.- 6. sata)

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U SRIJEDA, 27.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 26. 11. 2019. 13:08

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 27.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za  4.lt razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati i to: Matematika (1.- 4. sata), SRO (5. sat) i Dopunska nastava (6. sat)

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U UTORAK, 26.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 25. 11. 2019. 13:22

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 26.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za  1.r razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati i to: Matematika (1.- 4. sata) i Tehničko dokumentiranje (5.- 7. sata)

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PONEDJELJAK, 25.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 22. 11. 2019. 12:55

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 25.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za  1.g i 4.g1 razred za koje se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

1.g razred imat će Matematiku (1. - 4. sata), Glazbenu umjetnost (5.- 7. sata).

4.g1 razred imat će Glazbenu umjetnost (1.- 4. sata), Matematiku (5.- 7. sata).

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PETAK, 22.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 21. 11. 2019. 13:05

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 22.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za  4.lt i 4.g1 razred za koje se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

4.lt razred imat će Politiku i gospodarstvo (1. - 3. sata), Matematiku (4.- 7. sata).

4.g1 razred imat će Matematiku (1.- 3. sata), Politiku i gospodarstvo (4.- 7. sata)

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U ČETVRTAK, 21.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 20. 11. 2019. 12:56

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 21.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za 3.g2, 3.u, 1.g, 4.r i 4.g2 razred za koje se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

3.u razred imat će prvi strani jezik Engl/Njem (1.- 3. sata) i Uredsko poslovanje (4.- 6. sata).

3.g2 razred imat će Psihologiju (1.- 2. sata), Hrvatski jezik (3. sat), prvi strani jezik Engl/Njem (4.- 7. sata)

4.g2 razred imat će Politiku i gospodarstvo (1.- 3. sata), Hrvatski jezik (4.-7. sata)

4.r razred imat će Hrvatski jezik (1. i 2. sat), SoR, AVP i EI (3.- 6. sata) i Politiku i gospodarstvo (7. sat)

1.g imat će Matematiku (1.- 4. sata), dodatnu Matematiku (5. i 6. sat).

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U SRIJEDU, 20.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 19. 11. 2019. 13:30

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 20.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za 3.g2, 3.u, 2.u, 2.g, 4.r i 4.g1 razred za koje se nastava organizira u jutarnjoj smjeni od 07:10 sati.

3.g2 razred imat će prvi strani jezik Engl/Njem i Psihologiju, ukupno 6 sati (od 07:10 do 12:20 sati)

3.u razred imat će prvi strani jezik Engl/Njem, ukupno 4 sata počevši od 4. sata jutarnje smjene (od 09:55 do 13:10 sati).

2.u razred imat će Psihologiju i Latinski jezik, ukupno 6 sati (od 07:10 do 12:20 sati).

2.g razred imat će Latinski jezik, ukupno 4 sata (od 07:10 do 10:40 sati).

4.r razred imat će SoR, AVP i EI, ukupno 4 sata (od 07:10 do 10:40 sati).

4.g1 imat će Matematiku, ukupno 5 sati (od 07:10 do 11:30 sati).

Prijevoznici su obaviješteni o održavanju nastave.

 [više]

Javna tribina o održivom gospodarenju otpadom

Autor: Stela Markulin, 19. 11. 2019. 10:52

U DVD-u Zlatar 18. studenog 2019. održana je javna tribina o održivom gospodarenju otpadom u sklopu projekta „Zeleni bregi“, na kojoj su sudjelovali i učenici Srednje škole Zlatar.

Cilj je projekta izgraditi svijest građana s područja Grada Zlatara i Općine Mače, Marije Bistrice i Zlatar Bistrice o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, čime će se smanjiti količina otpada odloženog na odlagalište.

 [više]

Dan otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Autor: Stela Markulin, 18. 11. 2019. 14:30

Farmaceutsko-biokemijski fakultet poziva sve zainteresirane učenike na Dan otvorenih vrata.

Detaljnije o tome možete pročitati na sljedećoj poveznici: 

http://www.pharma.unizg.hr/hr/novosti/dani-otvorenih-vrata,5364.html

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U UTORAK, 19.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 18. 11. 2019. 12:55

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 19.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za 4.lt i 4.r razred za koje se nastava organizira u jutarnjoj smjeni prema dogovoru sa nastavnicom Matematike i nastavnikom Politike i gospodarstva za 4. lt razred te nastavnikom Sklopovske opreme računala i Elektronička instrumentacija za 4.r razred.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u srijedu, 20.11.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

Dan otvorenih vrata Studija dizajna

Autor: Stela Markulin, 18. 11. 2019. 11:27

Studij dizajna poziva sve zainteresirane učenike na Dan otovrenih vrata. 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA U SŠ ZLATAR...

Autor: Silvija Dedović, 18. 11. 2019. 09:23

 

 [više]

Donacija knjiga našoj školskoj knjižnici

Autor: Silvija Dedović, 14. 11. 2019. 11:56

      Dana 14. studenoga gospođa Ana Ledinski iz Zlatara darovala je našoj knjižnici dio knjiga iz svoje privatne zbirke. Ovim putem još jednom zahvaljujemo gospođi Ledinski na vrijednom daru.

 

 [više]

Max sucht den Superstar II

Autor: Stela Markulin, 11. 11. 2019. 14:10

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 8. studenog 2019. održan je Max sucht den Superstar II, talent show na njemačkom jeziku natjecateljskog karaktera. Srednju školu Zlatar predstavljali su učenici Nikola Biškup, 3.g1, i Lana Orsag, 3.g2, s rap izvedbom Mit freundlichen Grüßen. Svojim originalnim nastupom Nikola i Lana osvojili su srca publike.

Natjecale su se 22 škole iz cijele Hrvatske, a prvo mjesto osvojila je Srednja škola Ivanec.

Mentorica našim učenicima bila je profesorica njemačkog jezika Nataša Krajačić.

 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U UTORAK, 12.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 11. 11. 2019. 13:23

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 12.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za 4.g1 razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni prema dogovoru sa nastavnicom matematike.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u srijedu, 13.11.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 7. 11. 2019. 07:35

Patrik Kebet, učenik 2. r razreda, sudjelovao je na Svjetskom natjecanju u streetworkoutu koje je održano 12. listopada 2019. u Novom Sadu u Srbiji.  Svjetski kup organizirala je Europska Street Workout organizacija “The right side of the street” u suradnji s Europskom prijestolnicom mladih (OPENS 2019 - Omladinska prestolnica Evrope Novi Sad). Patrik je osvojio tri srebrne i jednu brončanu medalju. Od srca čestitamo!

 [više]

Besplatno cijepljenje protiv HPV-a

Autor: Marija Vragović, 7. 11. 2019. 07:33

Zavod za javno zdravstvo poziva sve učenike koji su zainteresirani za cijepljenje protiv HPV-a, a nisu se  cijepili da se jave liječniku školske medicine na broj telefona 049/467-152 (kućni 107) i dogovore cijepljenje u prostorijama Doma zdravlja Zlatar. Cijepljenje je besplatno i nije obavezno, na dobrovoljnoj je bazi te se potrebno naručiti. Cijepljenje je moguće obaviti do 1.1.2020. godine.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U ČETVRTAK, 07.11.2019. GODINE.

Autor: Natalija Bingula, 6. 11. 2019. 13:05

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u četvrtak,  07.11.2019. godine nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI/STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA - PARTNERIMA U PROJEKTU "BALTAZAR 4" ZA ŠK. GOD. 2019/2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Natalija Bingula, 5. 11. 2019. 14:06

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu "Baltazar 4" za šk. god. 2019/2020. koji možete vidjeti pod više.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U SRIJEDU, 06.11.2019. G.

Autor: Natalija Bingula, 5. 11. 2019. 13:09

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 06.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti informacije će se objaviti na web stranici škole.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u četvrtak, 07.11.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

TERENSKA NASTAVA VUKOVAR - VUČEDOL - ĐAKOVO

Autor: Natalija Bingula, 5. 11. 2019. 12:25

Učenici 4.g1 i 4g2 razreda utorak, 29 listopada proveli su na Terenskoj nastavi Vukovar - Vučedol – Đakovo.  Prema Vukovaru krenulo se u ranim jutarnjim satima. Učenici su obišli mjesta stradanja iz Domovinskoga rata; vukovarsku bolnicu, Ovčaru i Spomen dom na Ovčari, Memorijalno groblje. U prekrasnom Muzeju vučedolske kulture dobili su uvid u našu bogatu povijest razdoblja eneolitika. Posjetili su i Dom hrvatskih branitelja te dvorac Eltz u kojem je smješten Muzej grada Vukovara. Na povratku, u Đakovu su razgledali poznatu đakovačku katedralu. Realizaciji ove poučne terenske nastave iz Povijesti i Geografije  financijski je doprinijela Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“ te joj na tome zahvaljujemo.

 

 [više]

OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVIH SVETIH

Autor: Natalija Bingula, 28. 10. 2019. 14:11

Poštovani učenici, roditelji i djelatnici,

Obilježavanjem blagdana Svih svetih prisjećamo se onih koji više nisu s nama, njima odajemo pijetet i zahvaljujemo njihovu doprinosu našim životima.

Ovaj blagdan podsjeća nas na prolaznost i kratkotrajnost života koji prožima prošlost, sadašnjost i budućnost. Podsjeća nas na činjenicu da je prošlost nepovratna, sadašnjost prolazna, a budućnost nepredvidiva.

Sjećanje na one koji su nas napustili i s nama su samo u mislima i molitvama neka nam svima bude motiv da cijenimo život i uživamo u njemu.

OBAVIJEST – JESENSKI ODMOR

Obavještavaju se učenici da 30. listopada 2019. godine počinje jesenski odmor koji traje do 31. listopada 2019. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak 04. studenog 2019. godine prema rasporedu objavljenom na web stranici škole.

 [više]

Obilježavanje Europskog dana pravosuđa 2019. „Dan otvorenih vrata“ – 25. listopada 2019. godine

Autor: Natalija Bingula, 28. 10. 2019. 10:37

U sklopu Europskog dana pravosuđa koji se tradicionalno obilježava 25. listopada, a koji je ustanovljen 2003. godine, države članice Vijeća Europe tradicionalno obilježavaju Dan otvorenih vrata.

Općinski sud u Zlataru također je obilježio Dan otvorenih vrata te su naši učenici 4.u razreda s nastavnicom pravne skupine predmeta Ivankom Ferišak, nastavnicom Anom Hudi i tajnicom Natalijom Bingula posjetili Sud.

Učenici su imali priliku obići prostorije suda, informirati se o načinu rada na sudu (zaprimanje spisa, dodjela spisa u rad, izrada odluka, otpremanje spisa), sudjelovati u predstavljanju eSpisa i eOglasne ploče suda te postavljati pitanja vezana za rad suda i njihovim pravima i dužnostima vezanima uz ostvarivanje prava na sudsku zaštitu.

Više slika u fotogaleriji. 

 [više]

Zasadi drvo, ne budi panj!

Autor: Stela Markulin, 25. 10. 2019. 17:20

Učenici trećih razreda danas su, 25.10.2019., ostvarili krajnji cilj zajedničke sadnje drveća u cijeloj Republici Hrvatskoj u sklopu akcije „Kolektivna sadnja drveća u cijeloj Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.“

Cilj akcije bio je potaknuti učenike, građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Naša škola dobila je donaciju sadnica od Šumarije Zlatar, kojoj se ovim putem zahvaljujemo, te smo zajedničkim snagama zasadili 2 sadnice magnolije u dvorištu škole. Ostavljeno je mjesta i za buduće generacije koje će se moći uključiti u akciju i na taj način slijediti primjer učenika koji su danas posadili drveća.

Hvala svim učenicima koji su sudjelovali i pridonijeli pogledu na vrijednost biljnog život te tako postali uzor u društvu.  

Akcija ne završava danas, nego će učenici tijekom rasta magnolije brinuti o njoj i njegovati je na ispravan način. Budući da akcija traje još dva dana, nadamo se da će naš primjer poticajno djelovati i na ostale građane te da će ih potaknuti na sadnju biljaka na njihovim prostorima.

Više slika u fotogaleriji.

 

 [više]

Prva Nagrada Gjalski učenici Srednje škole Zlatar

Autor: Stela Markulin, 25. 10. 2019. 15:07

Ivona Piščak, učenica 3.g2 razreda naše škole, pobjednica je ovogodišnjeg literarnog natječaja Nagrada Gjalski.  Njezinu humoresku Branje stručno povjerenstvo proglasilo je najboljim od 26 pristiglih radova srednjoškolaca iz devet škola Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Na svečanoj dodjeli Nagrade (24. listopada u Gimnaziji A. G. Matoša u Zaboku) interpretacijom svojega kajkavskoga teksta Ivona je oduševila i publiku i žiri.

U Srednju školu Zlatar ide i druga pohvala stručnoga povjerenstva i to učenici 1.g razreda Lauri Završki za literarni rad (Ne)običan susret.

Čestitamo Ivoni i Lauri i njihovim mentoricama profesoricama Tomorad i Rod Kralj!

Nagrađene radove možete pročitati na mrežnoj stranici škole (Stvaralaštvo).

Više slika u fotogaleriji.

 [više]

DAN KRUHA U SŠ ZLATAR UZ ZVUKE "MAMICE SU ŠTRUKLE PEKLI"....

Autor: Silvija Dedović, 25. 10. 2019. 09:13

     U petak, 25. listopada, obilježili smo Dan kruha u našoj školi. 

     Svi smo se zabavili uz prigodnu glazbu na temu hrane i  odlične kolače i krušne proizvode koje su ispekle vrijedne mame i bake naših učenika. Ovim im putem od srca zahvaljujemo na uloženom trudu.

      Učenici 1.r i 1.g razreda u suradnji s profesoricom Marinom Rod Kralj, a u sklopu programa škole za život, izradili su prigodne kuharice "Tak je to moja babica delala" i "Darovi Zagorja" koje su izložene na stolovima sa kolačima.

Više slika u fotogaleriji.

 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U ČETVRTAK 24.10.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 23. 10. 2019. 12:31

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u četvrtak,  24.10.2019. godine nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U SRIJEDU, 23.10.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 22. 10. 2019. 14:28

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 23.10.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti informacije će se objaviti na web stranici škole.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u četvrtak, 24.10.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U UTORAK 22.10.2019.

Autor: Natalija Bingula, 21. 10. 2019. 12:57

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u utorak,  22.10.2019.  nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PONEDJELJAK, 21.10.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 18. 10. 2019. 12:59

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 21.10.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti informacije će se objaviti na web stranici škole.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u utorak, 22.10.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

DAN KRAVATE U SREDNJOJ ŠKOLI ZLATAR

Autor: Silvija Dedović, 18. 10. 2019. 10:58

Više slika u foto-galeriji.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 17. 10. 2019. 16:07

U Svetom Ivanu Zelini je u nedjelju 6. listopada održano natjecanje kadeta u savate boksu po assaut (aso) verziji na kojem je naš učenik i stariji kadet u ovom sportu Lovro Brezovečki, 1.r osvojio zlatnu medalju.

Čestitamo!

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U UTORAK 15.10.2019.

Autor: Martina Škof Sviben, 14. 10. 2019. 13:23

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u utorak 15.10. 2019. god. nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE DANAS, U PONEDJELJAK 14.10.2019.god.

Autor: Martina Škof Sviben, 14. 10. 2019. 08:26

Obavještavaju  se roditelji i učenici da se danas, u ponedjeljak 14.10.2019. g. nastava u popodnevnoj smjeni neće održati, jer nije moguće organizirati nastavu.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 11. 10. 2019. 15:29

Učenik 1.r razreda Lovro Brezovečki svakog vikenda diše punim plućima.  Lovro je aktivni član "Hrvatskog planinarskog društva Javor" - Zlatar Bistrica. U zadnjih jedanaest godina osvojio je sljedeća priznanja Hrvatskog planinarskog saveza: brončanu značku za osvojenih 25 planinarskih vrhova Hrvatske, srebrnu značku za osvojenih 50 planinarskih vrhova Hrvatske,  zlatnu značku za osvojenih 75 planinarskih vrhova Hrvatske,  posebno priznanje za osvojenih 100 planinarskih vrhova Hrvatske. Popeo se  na sve najviše vrhove Hrvatske : Dinara - vrh Sinjal 1831mnv , Biokovo - Sveti Jure 1762mnv , Velebit - Vaganski vrh 1757mnv , Velebit - Sveto brdo 1752mnv , Velebit - Paklenica poznati vrh Anića Kuk , Gorski Kotar - Risnjak 1528mnv , Gorski Kotar - Klek 1182mnv itd.  U zadnje vrijeme sve više planinari u Sloveniji zbog atraktivnijih i zahtjevnijih vrhova. Od značajnijih vrhova popeo se na Mangart s 2679mnv i Malu Majstrovku s 2336mnv.

Čestitamo Lovri na dosadašnjim uspjesima i veselimo se sljedećim osvajanjima!

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PONEDJELJAK 14.10.2019.

Autor: Martina Škof Sviben, 11. 10. 2019. 13:05

Prema redoslijedu utvrđenom od strane Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u ponedjeljak, 14. listopada 2019. štrajkat će zaposlenici školskih ustanova između ostalih i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Obavještavaju se roditelji i učenici da se zbog najave štrajka zaposlenika Srednje škole Zlatar u ponedjeljak, 14. listopada.2019. nastava u jutarnjoj smjeni (1. i 3. razredi) neće održati.

Poslijepodnevna smjena (2. i 4. razred) bit će obavještena u ponedjeljak, 14. listopada. 2019., a nakon utvrđivanja da li je moguće organizirati nastavu.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U PETAK 11.10.19.

Autor: Martina Škof Sviben, 10. 10. 2019. 12:37

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u petak 11.10. nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE ZBOG ŠTRAJKA

Autor: Martina Škof Sviben, 10. 10. 2019. 09:49

               Zbog današnjeg održavanja štrajka, u prijepodnevnoj smjeni  nastava se neće održavati. Učenici su pozvani da se uz tihi rad zadrže u školskim prostorima, a onih koji stanuju u blizini ili imaju prijevoz mogu odlučiti po svom izboru.

                Zbog održavanja štrajka danas u poslijepodnevnoj smjeni nastava se neće održati.

                 Za sutra, petak 11.10. 2019.g. informacija o održavanju nastave objavit će se danas  u vremenu od 12,00 do  13,00 sati,  odnosno odmah nakon  što sindikati objave popis županija koje su sutra u štrajku.

                Za sve informacije možete se obrati na e-mail ss-zlatar@kr.htnet.hr  ili ravnateljici Zdenki Rogina na broj telefona 049-467 169 ili mob 099564-5002.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 7. 10. 2019. 15:59

U Varaždinu je u subotu 28. rujna 2019. održan Croatia savate open za klubove. U konkurenciji klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije, nastupio je i Savate klub Kobra Marija Bistrica čiji su borci učenici naše škole Filip Čukman, Mateja Milošić i Lovro Brezovečki. Filip Čukman, senior u finalu je pobijedio borca iz Mađarske i osvojio zlatnu medalju, a pridružio mu se i Lovro Brezovečki, stariji kadet koji je također osvojio zlatnu medalju. Srebro je osvojila juniorka Mateja Milošić.

 [više]

Nastavnica Vesna Pisačić među 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika

Autor: Marija Vragović, 7. 10. 2019. 11:01

Na međunarodni Dan učitelja, 05. listopada, po prvi put su dodijeljene  nagrade najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Jedna je od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2018./2019 je i naša nastavnica informatike Vesna Pisačić. Nagradu joj je na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Nastavnica je nagrađena za mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, održana predavanja na županijskoj i državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, autorstvo obrazovnih sadržaja, sudjelovanje na međunarodnim projektima, organiziranje javnih događaja te uređivanje školske mrežne stranice.

Uspjehu Škole u cjelini doprinose i nastavnici koji su promovirani u zvanje nastavnika-savjetnika i nastavnika-mentora. Srednja škola Zlatar ponosi se svojim  zaposlenicima čija znanja doprinose i uspjesima naših učenika.

Tako su dosada u zvanje nastavnika-savjetnika napredovali: Diana Javorek, Vladimir Klapač, Božena Palanović, Mladen Pavetić, Vesna Pisačić, Stjepan Pisačić, Goran Šalika i Ivančica Tomorad.

U zvanje nastavnika-mentora napredovali su: Martina Bistrović, Jasna Buljan, Dubravko Čubek, Iskra Joć, Nataša Krajačić, Astrid Milunović, Anita Pavlek, Tomislav Pavlek, Davorka Pelko, Saša Peričak, Jasna Polanović, Bojan Rogina, Srećko Sviben i Damjan Zagorec.

 [više]

IZNIMAN USPJEH MAČANSKIH MAŽORETKINJA

Autor: Stela Markulin, 4. 10. 2019. 12:41

Mačanske mažoretkinje „Alina“ i Zlatarbistričke mažoretkinje prošloga su vikenda sudjelovale na MWF -international GRAND PRIX of Majorette Sport, međunarodnom natjecanju mažoretkinja, održanom u ruskom Saint Petersburgu.

Mačanske mažoretkinje “Alina” kući su se vratile s tri zlata, jednim srebrom te diplomama za 5. i 6. mjesta. Iznimno smo ponosni na naše učenice, Ivonu Habuš iz 4.g1 razreda i Leu Rizman iz 1.u razreda, koje su kao aktivne članice mačanskih mažoretkinja nastupile na spomenutom natjecanju i postigle odlične rezultate.

Zlatarbistričke mažoretkinje – seniorke su pak osvojile brončanu medalju u mini pom pon kategoriji te četvrto mjesto u mini mixu. Zbog toga smo vrlo ponosni na naše učenice, Lauru i Marcelu Čehulić iz 4.g2 razreda, jer su kao dio tima Zlatarbistričkih mažoretkinja postigle zapažene rezultate.

Čestitamo na uspjehu!

   

 [više]

Lastinim putevima 2019.

Autor: Stela Markulin, 1. 10. 2019. 17:41

U subotu, 28. rujna 2019., u sklopu manifetacije Dani kajkavskih riječi, održana je četvrta po redu rekreativna MTB i trail utrka pod nazivom "Lastinim putevima 2019." na brdu Puljek u Zlataru. Natjecatelji su mogli snage odmjeriti na biciklu vozeći 23 km kružne staze prema Ivanščici ili trčeći 8.5 i 20 km duge dionice. 

Svoj doprinos utrci dale su i učenice Srednje škole Zlatar. One su u pratnji profesora Tjelesne i zdravstvene kulture, Darka Škrleca, tijekom održavanja utrke natjecateljima osiguravale vodu za osvježenje na stanici za okrepu. 

Sudjelovanjem u organizaciji utrke učenici Srednje škole Zlatar i njihovi profesori Tjelesne i zdravstvene kulture obilježili su Europski dan sporta. 

 

 [više]

Uspjeh zlatarskih učenika i nastavnika na projektu CRISS

Autor: Vesna Pisačić, 1. 10. 2019. 13:57

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET je tijekom školske godine 2018./2019. uspješno implementirala projekt CRISS u hrvatskim osnovnim i srednjim školama.

U sklopu projekta sudjelovalo je 518 škola iz cijele Europe, dok je iz Hrvatske sudjelovalo ukupno 65 osnovnih i srednjih škola, od čega 21 škola u onsite pilotu.

Iz Srednje škole Zlatar sudjelovalo je 68 učenika iz 1.g, 1.lt i 1.u razreda pod vodstvom svojih nastavnika, prof. geografije Davorkom Pelko, prof. matematike Vesnom Svrtan, prof. informatike Damjanom Zagorcem i prof. informatike Vesnom Pisačić.

Učenici su kroz CRISS-ovu platformu razvijali svoje digitalne kompetencije iz pet područja:

(1) Digitalno građanstvo
(2) Digitalna komunikacija i suradnja
(3) Pretraživanje i upravljanje digitalnim informacijama
(4) Kreiranje digitalnog sadržaja
(5) Digitalno rješavanje problema.

U odnosu na određeno područje, stjecali su certifikate na temelju objektivnih rezultata, odnosno na temelju ukupnog broja riješenih zadataka vezanih uz određene potkompetencije. Certifikati su se automatski stjecali kroz samu platformu preko stranice za analizu napretka.

Srednja škola Zlatar nalazi se među pet škola s najviše stečenih certifikata. Ostale četiri škola sa najviše certifikata su Upravna škola Zagreb, Osnovne škole Ive Andrića Zagreb, Osnovna škola Horvati Zagreb i Tehnička škola Požega.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

 [više]

Novi projekt u našoj školi „Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“.

Autor: Vesna Pisačić, 1. 10. 2019. 12:27

Mreža udruga Zagor započela je s provedbom projekta „Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“.

Partnerske organizacije na projektu su Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Zlatar, Srednja škola Bedekovčina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Zelena akcija i Krapinsko-zagorska županija.

Projekt je započeo 19. travnja 2019. i trajat će do 18. travnja 2021., a sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u iznosu od 1.105.304,27.

Više informacija možete saznati na poveznici.

 [više]

Mreža udruga Zagor

Autor: Marija Vragović, 1. 10. 2019. 12:08

Mreža udruga Zagor poziva sve zainteresirane na predavanje mlade influencerice Lucije Gorički "Lux Lucis". Sve o predavanju i prijavam pročitajte na linku dolje.

https://www.zagor.info/clanak/predavanje-mlade-influenserice-lux-lucis

 [više]

Krapinsko-zagorska županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Autor: Marija Vragović, 1. 10. 2019. 11:40

Obavještavaju se zainteresirane/zainteresirani učenice/učenici srednjih škola , svi s područja Krapinsko-zagorske županije da je dana 27. rujna 2019. godine objavljen natječaj za stipendije u školskoj godini 2019./2020. god.

http://www.kzz.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-srednjih-skola-2019-2020

Za pomoć oko prikupljanja dokumentacije učenici naše škole mogu se javiti psihologinji i pedagoginji.

 [više]

Međunarodni dan glazbe

Autor: Silvija Dedović, 1. 10. 2019. 09:26

   Dana 1. listopada,  slavi se Međunarodni dan glazbe (International music day). Taj se dan obilježava od 1975. godine na prijedlog violinista i muzikologa Yehudina Menuhina. Njegovu inicijativu prihvatio je UNESCO-ov glazbeni odjeljak kojim je predsjedao.

  Postoji i Svjetski dan glazbe koji se slavi svake godine 21. lipnja, kada se obilježava i kalendarski početak ljeta.

  Ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki glazbenik Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radijske postaje, predložio je cjelonoćnu glazbenu proslavu prvog dana ljetnoga suncostaja.

  Obzirom da tada nema nastave, ne možemo proslaviti taj dan u školi ,ali zato možemo Međunarodni dan glazbe.

   Stoga će se danas, 1. listopada, pod svim odmorima jutarnje i popodnevne smjene puštati glazba.

 [više]

Znanstveni piknik u Donjoj Stubici

Autor: Marija Vragović, 30. 9. 2019. 14:18

Znanstveni piknik najveća je manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja se kao neformalno druženje sa znanošću i umjetnošću provodi već osam godina.
Ove godine Znanstveni se piknik  održao u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici od 27. do 28. rujna 2019. U prekrasnom okruženju dvorca, na otvorenom prostoru, na više od sto izlagačkih/edukatorskih pozicija održavao  se znanstveno popularni program - interaktivne radionice, izložbe, predavanja i prezentacije. Učenici prvih, drugih,trećih i četvrtih razreda gimnazije su u pratnji profesorica Anite Pavlek i Vesne Svrtan posjetili izložbu i isprobali kako je to biti  znanstvenik.

Tehničari za računalstvo Srednje škole Zlatar su u petak u pratnji nastavnika Bojana Rogine i Tomislava Paveka prikazali svoje maštovite izume. U subotu učenike su pratili Vladimir Klapač i Dubravko Čubek. Zahvaljemo Manuelu Plašču, Gabrijelu Kurtanjku i Stjepanu Binguli, maturantima generacije 2018./2019., što su nam se još jednom pridružili i pokazali što mogu mladi mozgovi naše škole.

 

 [više]

Specijalna jedinica policije "Barun" predstavila svoju poštansku marku

Autor: Silvija Dedović, 27. 9. 2019. 13:31

        Dana 27. rujna 2019. filatelističko društvo ZABOKY Zabok u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun" i Galerijom izvorne umjetnosti Zlatar organiziralo je predstavljanje prigodnih poštanskih maraka iz serije Domovinski rat-Specijalna policija posvećene Specijalnoj jedinici policije "Barun".

       Na svečanosti predstavljanja maraka i otvorenju izložbe bili su učenici 4.g1 i 4.g2 razreda u pratnji profesorica Marianne Martinuš i Silvije Dedović.

      Učenici su odslušali kratko i poučno predavanje o povijesti maraka s naglaskom na povjesni pregled hrvatskih maraka.

      Pozdravnu riječ svima prisutnima uputila je gradonačelnica grada Zlatara gospođa Jasenka Auguštan Pentek te predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije gospođa Vlasta Hubicki.

Više u fotogaleriji.

 

 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Marija Vragović, 26. 9. 2019. 15:27

Danas je u Srednjoj školi Zlatar obilježen Europski dan jezika na radionicama u sklopu nastave njemačkog i engleskog jezika. Učenici su rješavali kvizove te izrađivali plakate.

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine od 2001. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, uključujući hrvatski, i tri pisma. Uz to, u Europi se govori oko 60 regionalnih i manjinskih jezika.

Cilj je obilježavanja Europskog dana jezika poticanje ljudi svih dobi na učenje jezika, širenje tolerancije i rušenje stereotipa. Višejezičnost je jedno od temeljnih načela EU-a. Svojom jezičnom politikom Europska komisija promiče višejezičnost i zauzima se za to da svaki državljanin EU uz materinski zna još barem dva strana jezika.

Kvizu o poznavanju europskih jezika možete pristupiti na sljedećoj poveznici: http://www.volimjezike.com/

                        Ana Rihtarić, mag. educ. philol. germ. et mag. educ. philol. croat.

 [više]

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI/STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA - PARTNERIMA U PROJEKTU "BALTAZAR 4" ZA ŠK.GOD. 2019./2020.

Autor: Martina Škof Sviben, 26. 9. 2019. 11:45

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu "Baltazar 4" za šk.god. 2019./2020. koji možete vidjeti pod više.

Kandidati mogu preuzeti privolu radi obrade osobnih podataka s web stranice Krapinsko-zagorske županije http://www.kzz.hr/javni-poziv-zaposljavanje-pomocnika-u-nastavi-baltazar-2019-2020 ili na poveznici

 

 

 [više]

" Lastinim putevima 2019."

Autor: Marija Vragović, 25. 9. 2019. 18:50

SD Lastavica Zlatar 28. rujna organizira četvrtu po redu rekreativnu MTB i trail utrku pod nazivom „Lastinim putevima 2019.“ na brdu Puljek u Zlataru. Natjecatelji će moći snage odmjeravati na biciklu vozeći 23 km kružne staze prema Ivanščici ili trčeći na 8.5, i 20 km dugim dionicama.

Za prijavu molimo zainteresirae učenike da se jave nastavnicima Tjelesne i zdravstvene kulture.

 [više]

Obavijest - nastava sljedeći tjedan

Autor: Stela Markulin, 20. 9. 2019. 09:28

Obavještavaju se učenici da se sljedeći tjedan nastava za 1. i 3. razrede održava u popodnevnom turnusu, a za 2. i 4. razrede u jutarnjem turnusu.

 [više]

Znanstveni piknik u Donjoj Stubici

Autor: Stela Markulin, 19. 9. 2019. 09:25

Krapinsko-zagorska županija poziva sve zainteresirane na 8. znanstveni piknik u Donjoj Stubici. 

Detaljnije o manifestaciji možete pročitati na pozivnici. 

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 13. 9. 2019. 08:42

U nedjelju 1.rujna 2019. na državnom natjecanju u street workoutu koje se održalo u Zagrebu Patrik Kebet iz 3.r razreda osvojio je prvo mjesto te postao juniorski prvak Hrvatske. Čestitamo!

Patrik će se kao predstavnik Hrvatske natjecati  na svjetskom kupu  koji se održava 12. listopada 2019. u Novom Sadu u Srbiji. Uz Patrika će na svjetskom nastupiti i Vedran Kebet iz 4.r razreda.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju