preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
vijesti

Stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Autor: Marina Varga, 19. 10. 2018. 12:19

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.
 
Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:

 [više]

OBAVIJEST O NATJECANJU U POZNAVANJU PROMETNIH PROPISA I PRAVILA

Autor: Valentina Buden, 19. 10. 2018. 09:30

Dragi učenici,

obavještavamo vas da Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te partnerima na projektu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske provodi natjecanje u poznavanju prometnih propisa i pravila. Cilj je natjecanja smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje se provodi u razdoblju od 1. listopada do 30. studenog 2018. g.

Natjecati se mogu učenici svih razreda srednje škole pa vas pozivamo da se uključite.

Više o natjecanju  i nagradama možete pogledati na internetskoj adresi http://ucilica.skole.hr.

 [više]

U NAŠOJ ŠKOLI OBILJEŽILI SMO DAN KRAVATE

Autor: Silvija Dedović, 18. 10. 2018. 11:06

   Dana 18. listopada prigodno smo obilježili Dan kravate zajedničkim fotografijama učenika i profesora u kravatama. Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

I malo ugođaja iz popodnevne smjene....

 [više]

U Srednjoj školi Zlatar održane radionice na temu „Spoznati posljedice uzimanja ovisničkih sredstava“

Autor: Valentina Buden, 16. 10. 2018. 18:53

U sklopu Programa suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije jučer je u našoj školi održalo radionice za učenike drugih razreda.

Tema radionice bila je „Spoznati posljedice uzimanja ovisničkih sredstava“, a cilj radionice bio je osnažiti ličnost kod mladih i radom u grupama te zajedničkom raspravom razviti kritičan stav prema sredstvima ovisnosti.

Zahvaljujemo socijalnoj radnici Ivani Huić na provođenju radionica i veselimo se sljedećim suradnjama.

 [više]

Srednja škola Zlatar sudjelovala na Lastinim putevima 2018.

Autor: Valentina Buden, 3. 10. 2018. 13:48

         Dana 29.09. održana je utrka u Zlataru „Lastinim putevima 2018.“ koju je organiziralo SD Lastavica iz Zlatara.

Utrka je održana na tri dionice na obližnjem brežuljkastom dijelu Zlatara - Puljku.

Jedna dionica protezala se na dužini od 20 km, druga na trail trkačkim dionicama od 9 km, a treća također na dužini od 20 km.

Vrijeme je bilo idealno, uz povremen „friški“ povjetarac s vrha Ivanščice.

Srednja škola Zlatar također se uključila u ovu hvalevrijednu trku kako bi obilježila Europski dan školskog sporta. Sudjelovali su učenici: Iva Škrlec, 1. g, Lea Sedak Benčić, 1. g, Dea Vidiček, 2. g2, Leonarda Gašpar, 2. g2, Magdalena Kralj, 3.g1, Jana Kudelić, 3. g1, Kristina Zubić, 4. g1, Magdalena Kovač, 4. g1, Patrick Miković, 2. lt, Nikola Rogina, 2. lt i Nikola Biškup, 2. g1.

Svi su učenici uspješno završili utrku, tj. došli do cilja gdje su primili svoje medalje i u znak pažnje male poklone. Nakon uspješno odrađenog težeg dijela ove priče sudionici su bili počašćeni raznim delicijama. Druženje se nastavilo do kasno popodne.

           

 

 [više]

1.LISTOPAD - MEĐUNARODNI DAN GLAZBE

Autor: Silvija Dedović, 1. 10. 2018. 12:07

     Danas smo u našoj školi proslavili Međunarodni dan glazbe prigodnim plakatom i puštanjem glazbe pod svim odmorima u obje smjene.

 [više]

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Valentina Buden, 28. 9. 2018. 17:47

U utorak, 2. listopada 2018., u vremenu od 9 do 17 sati u Srednjoj školi Zlatar održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Pozivamo vas da se odazovete ovoj akciji te na taj način spasite nečiji život!

 [više]

OBILJEŽEN EUROPSKI DAN JEZIKA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Marina Varga, 26. 9. 2018. 11:16

Na satu engleskog i njemačkog i ove godine obilježen je Europski dan jezika. Ovogodišnja radionica održala se pod nazivom Speak dating ili Brzinsko jezičarenje. Učenici 3.g1 i 3.g2 u grupama profesorica Nataše Krajačić i Jasne Polanović u jednoj grupi razreda naučili su nekoliko osnovnih fraza na sedam europskih jezika; nizozemskom, finskom, talijanskom, češkom, francuskom, slovenskom i portugalskom dok je druga grupa istraživala informacije o Danu europskih jezika. Učenici su tada podijelili informacije i jedan drugog međusobno naučili jezike. Ukoliko su bili uspješni, u svoju Jezičnu putovnicu dobili su EDL naljepnicu. Na stranici https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/hr-HR/Default.aspx kreiran je događaj na kojem svojim glasovima možete podržati ovu radionicu u izboru najboljeg događaja povodom Europskog dana jezika.

Pod više pogledajte fotografije i video.

 [više]

NATJEČAJ - POMOĆNIK/CA U NASTAVI

Autor: Lidija Pelko, 24. 9. 2018. 15:10

Krapinsko-zagorska županija  rapspisuje javni poziv za podnošenje prijiava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama u sklopu projekta "Baltazar 4" za školsku godinu 2018./2019.

Poziv odnosno natječaj možete vidjeti na linku https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=95216017 
 
 [više]

Odluka o sufinanciranju troškova prijevoza srednjoškolaca - Općina Mače

Autor: Marina Varga, 17. 9. 2018. 16:15

Općina Mače sufinancira prijevoz učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Općine Mače u školskoj godini 2018./2019., stoga se mole učenici da pročitaju Odluku u nastavku pod više.

 [više]

Održani roditeljski sastanci za prve razrede

Autor: Valentina Buden, 13. 9. 2018. 18:02

U srijedu, 12. 9. 2018., održan je zajednički roditeljski sastanak za prve razrede.

Nakon ravnateljičinog pozdravnog govora, kojim je poželjela dobrodošlicu svim roditeljima učenika prvih razreda i zahvalila im što su odabrali našu školu, održani su i pojedinačni roditeljski sastanci.

 [više]

Prigovori na rezultate državne mature - jesenski rok

Autor: GORAN ŠALIKA, 12. 9. 2018. 21:03

Obavještavaju se maturanti da svoje prigovore na rezultate Državne mature (jesenski rok) mogu predati u školi 14.09.2018.  u vremenu od 09,00 - 12,00 sati, a 15. 09. 2018. do 11,00 sati mogu kontaktirati razrednika koji će kontaktirati ispitnog koordinatora.

Preporuča se maturantima da kontaktiraju predmetnog profesora o utemeljenosti prigovora.

 [više]

Odluka Grada Zaboka o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola

Autor: Marina Varga, 11. 9. 2018. 08:22

Grad Zabok će u školskoj godini 2018./2019. sufinancirati troškove prijevoza redovitih učenika srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Zaboka i koriste javni prijevoz za odlazak u školu.

Mole se učenici s područja Grada Zaboka da pogledaju Odluku o sufinanciranju troškova prijevoza pod više.

 [više]

Poziv na roditeljski sastanak - prvi razredi

Autor: Valentina Buden, 10. 9. 2018. 12:10

Dragi roditelji učenika prvih razreda,

pozivamo vas na zajednički roditeljski sastanak koji će se održati u srijedu, 12. rujna 2018. godine, s početkom u 18.00 sati u Srednjoj školi Zlatar.

Nakon pozdravnih riječi i upoznavanja s djelovanjem Srednje škole Zlatar bit će pojedinačni roditeljski sastanci za svaki razredni odjel na kojem će vam razrednici dati sve potrebne informacije.

Dobrodošli!

 [više]

Program Vježbaonica

Autor: Marina Varga, 5. 9. 2018. 11:14

Dragi učenici!

Od ove školske godine, ako će biti dovoljno zainteresiranih i ako prođemo na natječaju, će se provoditi program Vježbaonica.

Program je zamišljen da se u sklopu istog, za prve i druge razrede, voze tri biciklističke rute od po 30 kilometara koje će biti sadržajno i edukacijski obogaćene. Jedini uvjet je posjedovanje bicikla. Dok za treće i četvrte razrede predviđa planinarenje. Predviđa se dva puta, različitim rutama, ići na vrh Ivanščice i jedan put na vrh Belige. Znači radi se o tri dana (subota ili nedjelja, zavisi od vremena i dogovora) tokom školske godine kako za prve, druge tako i za treće i četvrte razrede.

Oni koji su zainteresirani trebali bi samo u tajništvu podići suglasnost  i dati na potpis roditeljima i istu vratiti u tajništvo do petka 07.09. Tako da imamo točan broj zainteresiranih, a to je ujedno i glavni kriterij natječaja. S toga, što nas je više to imamo veće šanse. Voditelj programa je profesor TZK-a Darko Škrlec.

 [više]

DOBRO DOŠLI U PRVI RAZRED

Autor: Valentina Buden, 5. 9. 2018. 08:23

Na početku još jedne školske godine s veseljem smo dočekali i pozdravili naše učenike prvih razreda.

Želimo im da im đačko doba bude ispunjeno trenutcima kojih će se rado prisjećati!

 

 [više]

PRIJEVOZ PRVOG DANA ŠKOLE I KONTAKTI AUTOPRIJEVOZNIKA

Autor: Marina Varga, 31. 8. 2018. 15:38

Obavještavaju se učenici da je Srednja škola Zlatar kontaktirala sve prijevoznike o početku nastavne godine za ponedjeljak, 03.09.2018.

Prijevoznici kreću prema redovnim voznim linijama ujutro!

Učenici mogu detaljnije informacije dobiti na ovoj stranici u lijevoj traci pod "klikom" UČENIČKI KUTAK - kontakti autoprijevoznika.

Napomena:

BUS 60, obrt za prijevoz putnika vlasnika Denisa Škreba je početkom nove školske godine počeo obavljati pored linijskog prijevoza prijevoz učenika. Učenici također uz iskaznicu imaju pravo gratis putovati na svim ostalim destinacijama koje mogu vidjeti putem web stranice www.bus60.hr. Također, prijevoznik nudi i dodatne pogodnosti koje možete saznati na web stranici www.bus60.hr. 

 

 [više]

Način te državna Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za šk. god. 2018./2019.

Autor: Marina Varga, 31. 8. 2018. 13:25

Svi učenici Srednje škole Zlatar koji imaju pravo na prijevoz, prijevozniku predaju novu ovjerenu potvrdu. Potvrde se uzimaju kod domara. Popunjene potvrde se potvrđuju u uredu voditeljice smjene prema posebnom rasporedu od utorka 04.09.2018.

U prilogu, pod više, se nalazi Informacija Župana o sufinanciranju prijevoza i Upute Ministarstva o načinu provođenja Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2018./2019.

 [više]

Obavijest HŽPP-a o načinu kupnje učeničkih karata i subvenciji na početku nove školske godine

Autor: Marina Varga, 31. 8. 2018. 10:46

Ispostavljanje sufinanciranih pretplatnih i priključnih karata za učenike srednjih škola za rujan 2018.

Učenici srednjih škola koji koriste sufinancirani prijevoz vlakom i imaju pametnu karticu iz prethodne školske godine (2017/18.), do izrade novog profila za školsku godinu 2018/19. i prikupljanja potrebne dokumentacije (potvrde školske ustanove), prevozit će se temeljem postojeće pametne kartice do uključivo 16. rujna 2018. godine.

Učenici prvih razreda ili učenici koji prvi put koriste prijevoz vlakom do pribavljanja potvrde koju izdaje školska ustanova i ostale dokumentacije za izradu profila pametne kartice, do 16. rujna 2018. prevozit će se bez prijevozne karte. Do 16. rujna pri ulasku u vlak učenici se trebaju javiti vlakopratnom osoblju.

Od 17. rujna 2018. svi učenici trebaju imati novi učenički profil i pripadajuću pretplatnu mjesečnu kartu.

Sufinancirane prijevozne karte za rujan ispostavljat će se za cijeli mjesec.

Ljubazno molimo učenike i roditelje za suradnju i razumijevanje.

HŽPP!

 [više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2018./2019.

Autor: Marina Varga, 27. 8. 2018. 11:49

     POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2018./2019.

Dragi učenici,

dana 3. rujna 2018. (ponedjeljak) započinje nova nastavna godina 2018./2019.

          Nadamo se da ste se odmorili i da ste spremni za povratak u školske klupe i nove intelektualne izazove.


          Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda, kojima je sve već poznato, okupit će se u 7,10 u učionicama prema posebnom rasporedu koji će biti objavljen na ulaznim vratima škole.


          Okupljanje učenika prvih razreda bit će u  9,00 sati u predvorju škole, gdje će ih dočekati ravnateljica, razrednici i stručni suradnici.


          Raspored sati svi će učenici dobiti u ponedjeljak od svojih razrednika.


          Od utorka (4.9.2018.) učenicima 1. i 2. razreda nastava počinje u jutarnjem turnusu u 7,10 sati, a učenicima 3. i 4. razreda u popodnevnom turnusu u 13,15 sati.


 

 [više]

SUFINANCIRANJE NABAVE UDŽBENIKA I DRUGIH NASTAVNIH SREDSTAVA OD STRANE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Autor: Lidija Pelko, 7. 8. 2018. 13:04

Obavještavamo vas da će Krapinsko-zagorska županija i u školskoj godini 2018./2019. osigurati sredstva za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola. Rok za predaju zahtjeva je najkasnije do 31. listopada 2018.g.

Detaljnije informacije o pravu na sufinanciranje troškova nabave udžbenika možete vidjeti ovdje. 

Obrasci za ostvarivanje prava - Zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći i Izjava o članovima kućanstva

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Da li vam se više sviđa stara ili nova web stranica škole?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / www.ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju